Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Thyborøn Havn i ny fremgang

Søgeord:

27. februar 2015  |  

Læst i alt:

883 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ordinært resultat på 4,73 mio. kr. er et absolut fornuftigt resultat.

På havnebestyrelsens møde den 25. februar blev Thyborøn Havns regnskab for 2014 vedtaget, og indstilles nu til kommunalbestyrelsens godkendelse.

 

Omsætningen blev 34,14 mio. kr., hvilket er en stigning på 8,72 % i forhold til året før, og det er for andet år i træk den største omsætning i Thyborøn Havns historie.

 

De samlede landinger af fisk steg med 5,2 % til en værdi på 650 mio. kr., hvilket klart konsoliderer Thyborøn Havn som en af de 3 største fiskerihavne i Danmark.

 

På godssiden blev det igen et år med fremgang på flere godsarter. 0,5 % fremgang i mængde til 802.500 tons gods, med sten, grus og søral som den største aktivitet. Den største fremgang findes på dog på biomasse, som er kommet rigtig godt i gang i løbet af 2014, og er et af de områder som havnen forventer sig meget af i de kommende år.

Med en samlet godsmængde på 0,8 mio. tons er Thyborøn Havn en af de 3 store godshavne på Vestkysten, og bestyrelsen glæder sig over den øgede interesse for at anvende havnen til mange forskelligartede aktiviteter.

 

Det er havnebestyrelsens opfattelse, at resultatet er absolut tilfredsstillende, og man glæder sig især over, at der nu investeres i kajforbedringer med opgradering af yderligere 150 meter kaj til 9 meters vanddybde og nye molehoveder, som især forbedrer indsejlingssektoren for skibe med stor dybgang.

 

De mange maritime servicevirksomheder på havnen har i høj grad også været med til at fastholde et højt niveau på havnen. Kompetencerne blandt disse virksomheder er med til at fastholde og tiltrække nye fartøjer til havnen. Flere af servicevirksomhederne har moderniseret deres produktionsapparater i 2014 med nybyggerier, som også er med til at generere følgeomsætning for havnen.

Havnebestyrelsen foreslår årets resultat overført til næste år, idet den fortsatte konsolidering skal anvendes til igangværende og fremtidige investeringer for dermed at sikre havnens fortsatte udvikling. Thyborøn Havns egenkapital udgør herefter 78 mio. kr.

 

Bestyrelsen ser med optimisme frem til de kommende år, og vurderer at havnens position, både som fiskerihavn og som godshavn, vil blive styrket.

 

Hertil kommer forventningerne til den satsning, der er igangsat på Offshore området, hvor de kommende nærkyst vindmølleparker udgør et stort naturligt potentiale for Thyborøn Havn. Derfor har bestyrelsen netop godkendt at igangsætte udbud og anlæggelse af en Offshorekaj i Sydhavnen, til nye godstyper, men også forberedt til sværgods transport, så man kan udskibe fundamenter og mølledele til de kommende nærkystparker. Investeringen er budgetteret til 45 mio. kr. inkl. uddybning og opgradering af nogle af land arealerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com