Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tidligere gidsler vender tilbage til søen

Søgeord:

15. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det store flertal af de søfolk der har været holdt som gidsler af pirater vender tilbage til havet igen. Det oplyser The Maritime Piracy Humanitarian Response Program, der hjælper søfolk der har været gidsler.

Det store flertal af de søfolk der har været holdt som gidsler af pirater vender tilbage til havet igen. Det oplyser The Maritime Piracy Humanitarian Response Program, der hjælper søfolk der har været gidsler.Men en lille restgruppe, ofte de der har været gidsler i længst tid, har ifølge organisationen vanskeligt ved at finde arbejde igen. Rederierne er angiveligt bange for, at den langvarige gidseltagning har påført søfolkene så store traumer, at de ikke er i stand til at passe deres tidligere arbejde på betryggende vis. Det skriver maritimedanmark.

 

The Maritime Piracy Humanitarian Response Program understreger dog, at langt de fleste søfolk der har været gidsler vender tilbage til deres arbejde igen, og at kun få har brug for efterfølgende støtte ud over den de finder hos familie og venner.

De to danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz, der sad som gidsler hos somaliske pirater i 838 dage efter kapringen af deres skib Leopard, er blandt de søfolk der har været gidsler i længst tid. Ingen af dem har været ude at sejle igen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com