Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

22 maritime fagforbund ønsker vaccineprogram

Søgeord:

25. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

194 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Behov for internationalt vaccineprogram for søfarende og personale på indenlandske vandveje.

 

En sammenslutning af 22 faglige organisationer fra en række lande verden over opfordrer nu til oprettelsen af et internationalt vaccineprogram for søfarende og personale, der er beskæftiget på fartøjer på indenlandske vandveje.

 

Det skriver Maritime Direct.

 

Der den sammmenslutningen Nautilus Federation, der ønsker et internationalt vaccineprogram for søfolk.

 

»Sammenslutningen af fagforeninger mener, at krisen omkring skifte af besætninger (der som bekendt er vanskeliggjort voldsomt pga. skrappe rejseregler i forbindelse med corona-pandemien /red.bemærkning) kunne afhjælpes ved en international indsats for at vaccinere søfolk, skriver føderationen,« i en fælles erklæring, der er dateret 23. februar.

 

»En international indsats vil også bidrage til at sikre, at søfarende ikke går glip af nationale vaccinationer, når de er væk fra hjemlandet i forbindelse med deres arbejde.”

Mark Dickinson, direktør for Nautilus Federation, udtaler at det åbne brev repræsenterer 22 uafhængige maritime fagforeningers ønsker, der er formuleret på grundlag af deres medlemmers behov og bekymringer.

 

Nautilus Federation fagforeninger som de danske søfartsofficerer, Marine Engineers 'Beneficial Association og andre tilknyttede Nautilus International-selskaber.

 

- Der er specifikke forhold i branchen, der gør et internationalt vaccinationsprogram påtrængende, da søfarende skal rejse for at udføre deres arbejde, siger Dickinson.

 

- Dette sætter dem i yderligere risiko, og vaccination er et indlysende skridt til at afbøde denne risiko og beskytte beskæftigelsen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com