Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

250 brinttankstationer inden 2026

Søgeord:

9. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

460 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brintkonsortium vil blandt andet forsyne lastvogne med brint i Tyskland, Østrig og Danmark.

 

H2 Energy Europe og Philips 66 har annonceret planer om at opføre og drive 250 brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark. Netværket skal blandt andet forsyne lastvogne med en brint-drivlinje med brændstof.

 

Det skal ske gennem et 50/50 joint venture mellem datterselskaberne Phillips 66 Limited og H2 Energy Europe AG.

 

Parterne har allerede erfaringer med brinttankanlæg fra Schweiz.

 

Phillips 66 Limited, der er baseret i UK er et helejet datterselskab af Phillips 66, en energiproduktions- og logistikvirksomhed i USA. Phillips 66 har gennem sit JET®-brand en stor tilstedeværelse indenfor detail i Europa og et voksende netværk for brintpåfyldning i Schweiz gennem deltagelsen i Coop Mineraloel AG joint venture.

 

H2 Energy har hovedkontor i Schweiz og er et joint venture-samarbejde mellem råvarehandelsfirmaet Trafigura Pte Ltd. og H2 Energy Holding AG, en førende brintleverandør i Europa med investeringer i produktion, distribution og udnyttelse af grøn brint.

Brintlastbiler

Gennem tilknyttede virksomheder var H2 Energy angiveligt den første til at udvikle og levere brintlastbiler til kommercielle brugere og skabe et grønt brintøkosystem i Schweiz.

 

- Vi betragter brint- og brændselscelleteknologi som en afgørende brik for energiomstillingen, sagde Rolf Huber, grundlægger af H2 Energy og fortsætter:

 

- Det udnytter overskydende elproduktion og lagrer og distribuerer energi, der er produceret af vedvarende energikilder.

 

Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelser og sædvanlige lukkebetingelser.

 

 

Grøn brint - når det er muligt

De europæiske datterselskaber til Phillips 66 og H2 Energy vil udnytte deres respektive evner og erfaring til at udvikle et detailnetværk, der samler brintforsyning, logistikken vedrørende påfyldning og efterspørgslen på køretøjer.

 

Hvor det er muligt, er målsætningen, at parterne vil forsyne netværket af brinttankstationer med grøn brint. Efterspørgslen forventes delvist gennem H2 Energys ejerskab i Hyundai Hydrogen Mobility, der er en detail- og distributionspartner i Europa for Hyundais kommercielt tilgængelige tunge, eldrevne lastbil.

- Hos Phillips 66 mener vi, at udvidelse af adgangen til brint er afgørende for at opnå en fremtid med mindre udledning af CO2, siger Brian Mandell, Phillips 66 Executive Vice President, Marketing and Commercial og tilføjer:

 

- Vi er glade for slå os sammen med H2 Energy, der har haft succes med at udvikle teknologiske aktiver på tværs af værdikæden for brint."

 

Joint venture-samarbejdets fremtidige netværk af brint brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark vil omfatte eksisterende tankstationer med JET®-brandet såvel som nye lokationer på større transportruter.

 

H2 Energy vil være ansvarlig for at integrere brintproduktion og -forsyning samt apparatet til at tanke op gennem sine helejede og tilknyttede enheder.

Brintproduktion i Danmark

H2 Energy afslørede for nylig planerne om at opføre et elektrolyseanlæg på 1 GW i Danmark, der er i stand til at producere op til 90.000 tons grøn brint om året.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk