Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Amazon bestiller 1000 gasdrevne Iveco S-Way-lastvogne

Søgeord:

23. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

400 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lastvognsproducenten Iveco skal levere 1.064 CNG-drevne S-WAY-lastbiler til Amazon.

 

Lastvognsproducenten Iveco har produceret gasdrevne køretøjer i årtier. Nu har nethandelsmastodonten Amazon bestilt 1.064 gasdrevne Iveco S-Way CNG lastvogne. De første 216 enheder er allerede blevet leveret.

 

Det skriver Iveco i en pressemeddelelse.

 

S-Way CNG kører på komprimeret naturgas, der er det mindst forurenende fossile brændstof. Dertil kommer at naturgas også udleder lidt mindre CO2.

 

, en pioner inden for kommercialisering og fremstilling af køretøjer drevet af alternative brændstoffer, annoncerede i dag en vigtig udvikling i sit kommercielle forhold til Amazon.

 

De gasdrevne lastvogne skal drives af Amazons partnere i Europa. Leverancen af de resterende 848 enheder vil starte i midten af 2022.

620 kilometer

De 1.064 lastbiler kører med den seneste FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas-motorer og er udstyret med 1052-liters CNG-tanke, den største tilgængelige, med forventning om, at de vil give en imponerende rækkevidde på 620 km (ca. 385 miles) mellem tankning. De 848 bestilte enheder til levering i 2022 vil også indeholde Iveco Driver Pal, mærkets banebrydende ledsager til Amazon Alexa-funktioner.

 

Gerrit Marx, administrerende direktør for Iveco Group, siger:

 

- Vi har været banebrydende inden for fremdriftsteknologi i 25 år og udviklet løsninger, der giver operatørerne mulighed for at foretage betydelige reduktioner i emissionerne lige nu. Samarbejde med globale ledere som Amazon er et bevis på vores innovative produkters robuste kapacitet og vores urokkelige engagement i branchens mål om at dekarbonisere transport inden 2050. Iveco Group vil fortsat gå forrest inden for forbrændingsmotorer, der kører på vedvarende brændstoffer, den eneste levedygtige løsning, der allerede er tilgængelig i stor skala på markedet for at reducere emissionerne. Lad os ikke glemme, at en CNG-lastbil drevet af bio-metan kan reducere CO2-udledningen med op til 95 procent  fra en godt til hjul CO2-målemetode, der effektivt bidrager til dekarboniseringsprocessen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk