Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Coop indsætter 23 el-drevne varebiler i hovedstadsområdet

Søgeord:

22. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

441 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Københavnerne får nu leveret deres dagligvarer fra Coop med el-biler.

Med branchens angiveligt største flåde af elbiler, den første chauffør-overenskomst med 3F og de mest ambitiøse klimamål vil Coop.dk MAD fortsætte vækst med fokus på ansvarlig online-handel.

 

Sådan indleder dagligvarekæmpen Coop en pressemeddelelse, der ikke bare fokuserer på klimavenlig dagligvarelevering til forbrugerne, men også støjreduktionen og ikke mindst, en chaufføroverenskomst med fagforbundet 3F. Netop chaufførernes arbejdsvilkår har tidligere i år skabt betydelige problemer for konkurrenten nemlig.com.

 

 

Med den angiveligt største flåde af el-varebiler kan mange kunder i København - og store dele af Sjælland - få leveret deres dagligvarer fra Coop.dk MAD mere klimavenligt.

Flåden består nu af 23 el-varebiler.

Coop fik de første syv el-drevne varebiler i marts i år, og reaktionerne fra kunderne, og fra chaufførerne, der kører dem, har været entydigt positive.

 

- Coop har sat sig som mål at være den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet. Målet er, at CO2 udledningen være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv. El-varebilerne er et blandt mange midler for at nå denne målsætning, siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

 

Det langsigtede mål er, at alle dagligvarer fra Coop.dk MAD skal køres ud med el-biler.

 

- Lige som Coop er den mest ansvarlige dagligvarevirksomhed i de fysiske butikker, skal vi naturligvis også være det i den digitale verden. Derfor vil vi gøre en ekstra indsats for mere klimavenlig distribution, siger kommerciel direktør Lars Rasmussen, Coop.dk

Ordren er den hidtil største som leverandøren, Semler gruppen, har fået på eldrevne varebiler.

 

Coop.dk MAD har det seneste halvandet år fordoblet antallet af kunder og omsætning. I det første halvår af 2021 har salget været cirka 70 procent større end i de tilsvarende måneder sidste år, hvor Corona-krisen skabte stor stigning i salget.

 

Fra årsskiftet opruster Coop yderligere med egne chauffører og biler, efter, at Coop.dk MAD som den første online dagligvarevirksomhed tidligere i år indgik chaufføroverenskomst med 3F for at sikre ordnede forhold for chaufførerne.

 

Coop.dk MAD leverer ca. 7.500 varer  direkte til døren over hele Danmark.   /Smir

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk