Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk B-licens til TX Logistik

Søgeord:

14. juni 2019  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

728 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TX Logistik kan nu udføre godsbanetransporter på danske skinner i eget navn.

 

Transport- , Bygnings- og Boligministeriet har udstedt et såkaldt B-licens til det tyske godsbaneselskab TX Logistik AG (TL). Det betyder, at godsbaneoperatøren fremover kan udføre godsbanetransporter på danske skinner i eget navn.

B-licensen er ifølge en pressemeddelelse fra TX Logistik AG trådt i kraft 8. juni 2019.

 

Det er TX Logistik AGs svenske A-licens, der danner grundlaget for godsbaneoperatørens danske B-licens. Det vil sige, at danske myndigheder anerkender de generelle elementer i TX Logitiks svenske licens er gyldige i Danmark. Dermed har de danske myndigheder alene skulle validere TX Logistics operation med hensyn til særlige danske forhold.

 

- Det betyder, at vi nu har vores egne licenser i Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Holland, Danmark og Sverige, og dermed opfylder krave og procedurer i de pågældende lande på en ensartet og i henhold til et europæiske sikkerheds kontrol system, siger Mirko Pahl, der er CEO i TX Logitics.

Styrket netværk

Med det danske B-licens kan TXL tilbyde godsbanetransport med egne lokomotiver i alle de ovennævnte lande. En markant styrkelse af TX Logistiks netværk i Europa.

 

- Det danske B-licens udgør så at sige den brik, der fuldender puslespillet, siger Mirko Pahl.

TX Logistik forventer, at selskabet dermed vil stå stærkt rustet til yderligere ekspansion de nationale markeder i både Danmark og Sverige.

 

TX Logistik AG er et tysk godsbaneselskab, der siden 2007 har været fuldt ud ejet af Mercitalia Logistics S.p.A – der er et datterselskab under de italienske statsbaner – Ferrovie dello Stato Italiane. Selskabet beskæftiger omkring 580 ansatte og netværket dækker 11 europæiske lande.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk