Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DEKRA klar med ny varebilsuddannelse

Søgeord:

30. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

274 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tilbyder ny lovpligtig uddannelse af varebilschauffører.

Fra 1. januar 2019 skal alle vognmænd have en vognmandstilladelse, og chaufførerne i varevognene skal have en uddannelse.

Transportuddannelsesspecialisten DEKRAs nye varebilsuddannelse er udviklet i samarbejde med varebilsmarkedets største aktører og har et stort fokus på praktiske øvelser.

 

Der er fokus på høj kvalitet og konkrete erfaringer fra en varebilschaufførs arbejdsdag, når DEKRA den 1. januar 2019 åbner op for den nye lovpligtige varebilsuddannelse.

 

Det skriver DEKRA i en pressemeddelelse.

 

- Vi har udviklet en ny varebilsuddannelse i samarbejde med nogle af de største vognmænd i branchen, og testet materialet af i interne workshops. Vi oplever et chaufførgrundlag, der har brug for den nyeste viden inden for en række områder, og har i vores tilrettelæggelse af undervisningen et ekstraordinært stort fokus på chaufførens praktiske dagligdag. De skal komme hjem med noget, der gør en forskel for dem selv og deres vognmænd, siger national uddannelsesdirektør i DEKRA, Thomas Silfen.

Krav om uddannelse fra 1. januar

En ny lov for varevogne mellem 2.000-3.500 kg, og som fragter kolli på mere end 11 kg, stiller skærpede krav til vognmænd og chauffører.

 

Loven træder i kraft 1. januar 2019 og betyder blandt andet, at alle vognmænd skal have en vognmandstilladelse, og at chaufførerne i varevognene skal have en uddannelse.

 

- Hensigten med loven er at bekæmpe sort arbejde og at øge trafiksikkerheden. Hos DEKRA er vi glade for, at fokus hos de mange vognmænd og chauffører i Danmark nu bliver på at arbejde under ordnede forhold. Som ekspertorganisation inden for sikkerhed og transport ser vi frem til at bidrage til den fortsatte udvikling og kvalitetssikring af branchen, siger Thomas Silfen.

Hjælp i regel-junglen

DEKRA tilbyder sin nye varebilsuddannelse i hele Danmark og etablerer både daghold og weekendhold for at imødekomme efterspørgslen.

 

DEKRA har et stort team af varebilseksperter som kan hjælpe både chauffør og vognmand igennem regel-junglen og svare på de mange spørgsmål, som er opstået i forbindelse med lovgivningen på området.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com