Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS indsætter el-drevet Volvo FM

Søgeord:

3. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

338 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS samarbejder med Volvo Trucks om at drive elektrisk transport i forsyningskæden.

 

DFDS, Nordeuropas største skibs- og logistikfirma, og Volvo Trucks går sammen om at elektrificere transport af tunge lastbiler. Som et første skridt vil DFDS betjene en fuldelektrisk lastbil til at levere dele til Volvos lastbilfabrik nær Göteborg.

Initiativet markerer et vigtigt skridt til at opbygge en fossilfri forsyningskæde til Volvo-koncernen.

 

- Jeg er meget glad og stolt over at samarbejde med DFDS på denne rejse mod mere bæredygtige transporter. Volvo Group har sat sig som mål at opbygge en fossilfri forsyningskæde, og det er en vigtig milepæl på vejen, siger Roger Alm, præsident Volvo Trucks.

 

Det skriver Volvo Trucks i en pressemeddelelse.

Tre el-drevne modeller

Volvo Trucks annoncerede for nylig salgsstarten af tre nye tunge fuldelektriske lastbiler. En af dem er Volvo FM Electric, som DFDS vil være en af de første, der kører med i kommerciel trafik. Fra og med sommeren leverer lastbilen forsyninger til Volvos lastbilfabrik i Göteborg, Sverige. Den skal køre på en samlet afstand på 120 kilometer om dagen.

 

- Dette elektriske projekt i fuld skala viser på en håndgribelig måde, hvor seriøs DFDS er når det handler om at være en del af skiftet til elektrisk mobilitet og en mere bæredygtig transportvirksomhed, siger Niklas Andersson, Executive Vice President & Head of DFDS 'Logistics Division.

 

Volvo Group er en af de største producenter af lastbiler og andre køretøjer i verden - og dermed også en stor indkøber af transportydelser. Målet er at opbygge en fossilfri forsyningskæde.

 

- Vores fælles mål er at lære af hinanden og få dybere, nyttige indsigter, der dækker vigtige emner som batterikapacitet, ruteplanlægning, opladning, chaufførernes oplevelser og meget mere. Det at gå til elektrisk mobilitet er så meget mere end bare en lastbil - det er en samlet løsning,siger Roger Alm.

Kraftig ladestation

For at fremtidssikre sin investering besluttede DFDS, at bygge den mest kraftfulde ladestation på markedet ved sit logistikcenter i Göteborg, med en kapacitet på 350 kW.

 

- Vi er i begyndelsen af vores e-mobilitetsrejse og forstår, at opladningskapacitet er vigtig. Læringen og erfaringen med Volvo vil være værdifuld, så vi kan evaluere køretøjets batterikapacitet baseret på ruter og individuelle opgaver, fortsætter Niklas Andersson.

 

Mest komplette produktprogram i branchen

Med salgsstart af de tre nye tunge elektriske lastbilmodeller - Volvo FH, FM og FMX - har Volvo Trucks nu et elektrisk produktprogram bestående seks mellemstore og tunge elektriske lastbiler. Dette er i øjeblikket angiveligt det mest komplette kommercielle program af elektriske lastbiler i branchen

 

- Med introduktionen af disse nye fuldelektriske køretøjer med højere belastningskapacitet og mere kraftfulde drivlinjer mener vi, at tiden er inde til et hurtigt opsving i elektrificering af tung vejtransport, slutter Roger Alm.

 

Fakta om Volvo Trucks elektriske produktprogram

Produktionen af de nye elektriske Volvo FH-, FM- og FMX-modeller til Europa starter i anden halvdel af 2022. De slutter sig til Volvo FL Electric og Volvo FE Electric til bytransport, der har været i serieproduktion siden 2019 til det samme marked. I Nordamerika startede salget af Volvo VNR Electric i december 2020.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com