Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dobbeltrettet trafik på Storebælt

Søgeord:

31. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

370 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vedligeholdsarbejde præger nætter i april og maj.

 

I forårsmånederne tages nætterne i brug for at optimere udførelsen af vedligehold på Storebæltsforbindelsen. Der er blevet arbejdet to nætter i marts og igen i april og maj. Her vil trafikken køre dobbeltrettet for at skabe et trafikfrit og sikkert område, så en lang række vedligeholdsarbejder kan håndteres samtidigt og mere effektivt end i dagtimerne.

 

Overledning til dobbeltrettet trafik er mulig, fordi der sidste år blev monteret mobile overledninger på Storebæltsforbindelsen som del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld og øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Natarbejde skaber tryghed

I takt med, at Storebæltsbroen bliver ældre, skal der mere vedligehold til på den knap 25 år gamle forbindelse. Samtidig stiger den daglige trafik over broen. Derfor har Sund & Bælt valgt at udføre arbejder om natten, hvor de lave trafiktal giver mulighed for at skabe et trafikfrit område i den ene side af broen, mens trafikken kører dobbeltrettet i den anden side.

 

Det giver plads til at løse en lang række opgaver samtidig, som ville kræve flere afspærringer, hvis de skulle foretages i dagtimerne med mere trafik. Samtidig giver det også en bedre sikkerhed for de medarbejdere, som udfører opgaver på broen.

 

- Vi kan genbruge knowhow fra tunnelspærringer i forbindelse med vores vedligehold af jernbanen til at planlægge vedligehold på vejen. Det vil i sidste ende også resultere i bedre fremkommelighed for bilisterne da arbejder på broerne i dagtimerne vil blive reduceret, siger direktør for Drift & Vedligehold i Sund & Bælt, Bjarne Jørgensen.

 

En del af arbejdet bliver at montere nogle af de elektroniske færdselstavler, som indgår i den samlede opgradering af sikkerhed på broen med blandt andet ny skiltning og trafikstyring. I alt skal der i løbet af foråret opsættes cirka 60 variable tavler.

Trafikrestriktioner

Trafikken vil køre dobbeltrettet i nattetimerne torsdag aften, den 31. marts, frem til fredag morgen, den 1. april, i timerne kl. 21.00 til kl. 05.00.

 

Den følgende nat mellem fredag den 1. april og lørdag den 2. april arbejdes der igen på broen, og her lægges trafikken om til dobbeltrettet i perioden fra kl. 21.00 til kl. 06.00.

Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling vil ikke være tilladt. Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 20 minutter, mens trafikken omlægges, henholdsvis om aftenen og igen om morgenen.

 

Det er ikke muligt for særtransporter bredere end 3,3 meter eller større end broklasse 100 at passere Storebælt i perioden med dobbeltrettet trafik. Læs mere om muligheder for passage med særtransporter på Vejdirektoratets hjemmeside under Udskrift for særtransporter.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk