Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL efterlyser den næste grønne vognmand

Søgeord:

28. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

371 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans indleder jagten på Danmarks grønneste vognmand 2023.

 

I 2021 stiftede DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans prisen Den Grønne Transportpris. Det fik ikke bare mange virksomheder til at dele deres inspirerende historier og grønne tiltag. Prisen skabte meget positiv omtale i en ellers ofte udskældt branche, at der er ikke er tvivl om, at prisen skal uddeles igen – i 2023.

 

Alle fremskridt tæller

- Alle fremskridt tæller og vi skal forsætte med at inspirere hinanden i den grønne omstilling. Derfor ser vi, at vi med Den Grønne Transportpris kan medvirke til at inspirere og sætte fokus på de mange gode tiltag, der bliver arbejdet med i transportbranchen. Vi ser et stadig stigende fokus på omlægning til en mere grøn transportsektor, hvor man er villig til at eksperimentere med nye processer, produkter og sidst men ikke mindst samarbejde om nye grønne tiltag, siger Allan Mortensen, Direktør Jyske Finans.  

- Den grønne omstilling er ekstrem vigtig at fastholde fokus på nu. Vi så fra sidste år, hvor alvorligt branchen arbejder med det. Den alvor bør vi bakke op og endnu en gang vende rampelyset mod de vognmænd der gør en særlig indsats for en grønnere fremtid i branchen. Det er fantastisk at Jyske Finans kan være med til at booste dette fokus, det er vi meget stolte af, uddyber han.

 

- Vognmændene opererer i forvejen i en hverdag, hvor der hersker stor usikkerhed om, hvilken teknologi man skal investere i, hvilket brændstof man skal køre på og ikke mindst usikkerhed om, hvorvidt vilkårene pludselig ændres efter, at man har investeret. Det siger adm. direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd.

Trodser usikkerhed

- Trods den megen usikkerhed er der altså vognmænd, der har taget springet og forsøgt sig med nogle af de grønne teknologier eller har taget andre initiativer for at nedbringe deres klimabelastning. Forhåbentlig vil deres indsats bidrage til at give politikerne en bedre forståelse for, hvorfor den grønne omstilling af transportbranchen ikke er helt så ligetil som i andre brancher, hvor udviklingen ofte er hjulpet på vej gennem politisk prioritering og økonomisk støtte, påpeger Østergaard og fortsætter:

 

- At være ”first mover” kræver mod, planlægning og hårdt arbejde. Der er ingen garanti for succes. De vognmænd, der helt frivilligt har givet sig i kast med at rykke et stykke i den grønne omstilling allerede på nuværende tidspunkt, skal derfor have et klap på skulderen, som inspirerer andre til at også tage skridtet.

Er du en grøn vognmand?

I uddelingen af prisen vil der igen blive lagt vægt på innovative tiltag, der bidrager til at reducere miljøbelastningen og klimaaftrykket samt fremmer bæredygtighed. Det kan fx være indfasning af nye brændstoftyper, brug af solceller, fokus på logistik eller politiske initiativer.

 

Perioden for indstilling af initiativer til nominering løber fra nu til januar 2023. Alle er velkomne til at indstille kandidater til prisen gennem DTL eller Jyske Finans. Det er dog et krav at man er DTL-medlem for at kunne blive nomineret.

 

Vinderne bliver kåret på Skandinaviens største transportmesse Transport 2023 i Herning til april. Vinderne kan se frem til en 1. præmie på 25.000 kr., 2. præmie på 15.000 kr. og 3. præmie på 10.000 kr. Pengene skal anvendes til yderligere miljøforbedringer i virksomheden.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk