Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL-vognmænd mærker øst-konkurrencen

Søgeord:

17. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

775 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hver anden vognmand melder om skadet forretning, skriver DTL Magasinet.

 

Ifølge en rundspørge foretaget af DTL – Danske Vognmænd melder hver anden DTL-vognmand, at forretningen er skadet som følge af unfair konkurrence fra chauffører fra lavtlønslande, mens hver tredje har måttet lægge forretningen.

 

Det skriver DTL Magasinet.

 

Vognmand Jan Åkerman fra Gørlev på Sjælland er en af de vognmænd, der har mærket konkurrencen fra østeuropæisk arbejdskraft og som oplever at miste transportopgaver, fordi han bliver presset på prisen. Firmaet har ti lastbiler og kører distributionskørsel på Sjælland og mellem landsdelene.

 

- Der bliver udført en masse transporter fra terminalerne over vandet til andre landsdele med udenlandske chauffører. Det kan de lave til nogle helt andre priser, end vi andre kan. Jeg kan jo ikke spise mine chauffører af med 10.000 om måneden. Så har jeg dem ikke ret længe, siger han.

Ifølge DTL’s direktør Erik Østergaard bekræfter rundspørgen, hvad statistikkerne har vist siden EU’s seneste udvidelse med en række østeuropæiske lande.

 

- Det er jo væltet ind over grænsen med lastbiler på hvide plader fra lande, vi kun har ringe samhandel med. Og vel at mærke under løn- og arbejdsforhold, som ligger milevidt fra de danske. Og dét har de danske vognmænd betalt en høj pris for, lyder det. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk