Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Engelbrecht besøgte Lastbilkaravanen

Søgeord:

15. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

350 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ministeren slog et slag for trafiksikkerhed.

 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte for nylig Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

 

Ministeren delte grønne trafikveste ud og fik sig en snak med elever fra 2. årgang.

 

- Jeg vil gerne bakke op om det her arrangement. Det handler om at vise børnene, hvordan chaufførernes udsyn er. De skal op at sidde i lastbilen og opleve det selv. Det er ligesom, at man siger, at de bedste cyklister er dem, der har taget kørekort, fordi de også tænker på bilerne. Så jeg tror, at det her er en rigtig god læring, og så er jeg sikker på, at det er en stor oplevelse for børnene. Jeg tror, at det har gjort et uudsletteligt indtryk at være oppe at sidde i en lastbil, sagde Benny Engelbrecht.

Skole med fokus på sikkerhed

Skoleleder på Hareskov Skole, Claus Ibsen, var meget begejstret for arrangementet:

 

- Jeg tror, det her gør en kæmpe forskel. Det her koncept er langt mere vedkommende, end hvis de hører på én, der står og taler. De husker det, og de forstår det, fordi de får lov til at danse og synge og bruge deres krop. Derudover falder det også bare rigtig godt i tråd med det store fokus, vi har på trafiksikkerhed, sagde skolelederen.

 

Lastbilkampagnens tre livsvigtige huskeregler er ”Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds”. ”Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds” og ”Bliv væk fra lastbilens højre forhjul”.

Bag kampagnen Lastbilkaravanen står ITD. Kampagnen besøger i ugen fem skoler i landet. Herudover har ITD udsendt 55.000 grønne refleksveste til alle elever i 2. klasse over hele landet. Sammen med vestene er der også en information til forældrene, så de også modtager de livsvigtige budskaber.

 

- Vi sætter så tidligt ind aldersmæssigt med Lastbilkaravanen, fordi vi håber på, at vi kan give eleverne gode trafikvaner helt fra starten. De skal ud af klasselokalet og op i lastbilerne, så de med egne øjne kan se, hvordan det er at være lastbilchauffør, sagde Malene Vitus, som er projektleder på kampagnen.

 

Lastbilkaravanen har kørt siden 2013, og det er gratis at få besøg af Lastbilkaravanen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk