Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fragtrater på vej sætter rekord

Søgeord:

3. februar 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

908 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Index for fragtraterne i europæisk vejgodstransport steg 1,1 point i fjerde kvartal.

 

European Road Fragt Rate Benchmark Q4 2021 – der er udgivet af IRU, Upply og Transport Intelligence – nåede ny rekord i fjerde kvartal 2021. Indeks for fragtrateudviklingen i europæisk vejgodstransport steg med 1,1 point i fjerde kvartal i forhold til det foregående kvartal – til indeks 108,3.

 

Sammenlignet med fjerde kvartal 2020 er indeks steget med 3,2 point.

 

Det er sjette kvartal i træk fragtraterne i Europa er steget og analytikerne ser ikke tegn på, at rateudviklingen kommer til at vende i nær fremtid.

 

Stigningen i prisen på lastbiltransport skyldes flere faktorer. Rateudviklingen skyldes ikke bare øget efterspørgsel. En stigning på diesel på hele 25 procent over det seneste år og en fortsat stigning i antallet af tomme chaufførsæder, er med til at bringe omkostningerne i vejret.

I Storbritannien er der 100.000 ubesatte chaufførestillinger. I Tyskland og Polen er der i hvert land over 60.000 ubesatte chaufførstillinger.

 

Fragtraterne i Europæisk vejgodstransport forventes at forblive på et højt niveau i første kvartal 2022, da efterspørgslen fortsat er stærk, omkostningerne høje og kapaciteten er begrænset.

 

Vincent Erard, IRUs direktør for Corporate Services, siger i en kommentar:

 

- Manglen på chauffører forstyrrer forsyningskæderne i de europæiske lande alvorligt, efterhånden som genopretningen af de coronaramte økonomier genoprettes, og efterspørgslen efter transporttjenester stiger. IRU vil fortsat overvåge udviklingen i chaufførmanglen og arbejde for at øge bevidstheden om problemet og vil samarbejde med nøgleinteressenter for tackle den strukturelle mangel på chauffører. Situationens presserende karakter forstærkes af den fortsatte stigning i brændstofpriserne gennem 2021, hvilket også sætter transportoperatørerne under stort pres.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk