Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godstrafik stiger over Øresund

Søgeord:

16. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Genopretning i gang på den samlede trafik.

 

Vejtrafikken på Øresundsbron var cirka 64 procent lavere i begyndelsen af året sammenlignet med samme periode i 2019, men genopretningen er i gang, og i løbet af det første halvår viste trafikken et fald på cirka 54 procent. Øresundsbro Konsortiets resultat før værdiregulering blev 319 mio. kr., hvilket er et fald på 43 mio. kr. sammenlignet med samme periode i 2020.

 

Godstrafikken steg med 3,2 procent i første halvår sammenlignet med samme periode for to år siden. Og aldrig før har godstrafikken i løbet af en måned været så høj som i marts. Med et rekordantal på 57.000 godstransporter over broen i marts var dette en stigning på 11 procent sammenlignet med samme måned i 2019.

- Hver uge siden maj er trafikken steget en anelse, men den samlede trafikmængde er stadig et godt stykke under niveauet før pandemien. Så snart det bliver lige så nemt at rejse til Danmark som til Sverige, forventes genopretningen at tage fart, hvilket danskernes stigende rejselyst vidner om, efter at restriktionerne blev ophævet i juni, siger Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron.

 

Sverige fjernede alle indrejseregler fra resten af Norden den 31. maj, og efter at Danmark ophævede rejserestriktionerne til Sverige den 26. juni, begyndte den danske fritidstrafik hurtigt at vende tilbage. I slutningen af juni var danskernes fritidstrafik tilbage på samme niveau som i 2019, men blandt svenske fritidskunder var der et fald på 70 procent sammenlignet med 2019.

Øresundsbrons pendlertrafik faldt med 39,7 procent i første halvdel af året sammenlignet med samme periode i 2019. Men blandt pendlere er svenskerne tilbage i større grad end danskerne – svenskernes pendlerrejser faldt med 36 procent i perioden sammenlignet med 2019, hvilket kan sammenlignes med et fald på 49 procent blandt danske pendlerkunder.

 

Konsortiets indtægter faldt med 64 mio. kr. til 663 mio. kr. i første halvår i år sammenlignet med 2020. Men sammenlignet med første halvår 2019, som ikke var præget af coronapandemien, faldt omsætningen med 276 mio. kr. i år.

 

- Trafikken over broen forventes at få et reelt opsving, når flere og flere mennesker er fuldt vaccinerede, hvilket lige nu er det, der gør det muligt for flere svenske kunder at rejse over uden at betale for en test, siger Linus Eriksson.

- Årets tredje kvartal er i gang, og der er endnu et stykke vej til en fuldstændig genoprettet trafik, da der stadig er restriktioner. Vi estimerer derfor, at prognosen for hele årets trafik og indtægter vil være på niveau med sidste år, fortsætter han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com