Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grøn asfalt på Skagen Havn

Søgeord:

6. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1875 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Skagen Havn tester forureningsreducerende miljøasfalt.

 

 En helt ny type miljøasfalt, der nedbryder NOx og SOx-partikler fra luften, skal testes på Skagen Havn i Dual Ports - et EU Interreg projekt. Skagen Havn styrker dermed sin grønne profil.

 

Skagen Havn deltager i forlængelse af EU Interreg projektet Dual Ports i et Surface Projekt. Formålet er at teste forureningsreducerende belægninger. Testområdet på Skagen havn er et stykke vej på 2.000 m2, hvor der vil blive testet en ny type miljøasfalt, der er aktivt forureningsreducerende.

 

Miljøasfalt er produceret efter et nyt princip, som gør det muligt at sænke temperaturen med 25-30C° både i produktion og udlægning og dermed reduceres den mængde af CO2 som udledes med op mod 30 procent. På Skagen Havn bliver overfladen efter lægningen behandlet med et modificeret betongranulat, der ved hjælp af sollys aktivt nedbryder NOx og SOX-emissioner i den luft, der passerer.

Den NOx reducerende effekt af testområdet svarer årligt til udledningen fra 500.000 kørte kilometer i bil eller den rensende effekt fra 20.000 m2 grønt areal. Marinediesel indeholder væsentligt mere svovl, og det bliver interessant at måle den udledningsreducerende effekt også for SOX.

 

- Skagen Havn vil gennem dette projekt være medvirkende til at teste, om vi ved at anvende nye miljørigtige materialer kan reducere den generelle forurening såvel som de emissioner, der følger med en erhvervshavn og samtidigt yde et bidrag til at opnå 8 af de 17 FN klimamål, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn.

 

Det er vigtigt, at sådanne nye materialer kan klare det miljø, der er på havnen, og at det kan holde til tunge køretøjer i mange år. I testperioden vil der blive fokuseret på både at dokumentere den forureningsreducerende effekt samt driftsmæssige tilstand og funktion af testvejen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk