Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grøn transportpris går til lokale træer

Søgeord:

21. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

277 gange

Læses i øjeblikket af:

1

HV-transport fra Herning vandt 2.-præmien ved uddelingen af Den Grønne Transportpris 2021.

 

HV-transport fra Herning har netop vundet den 2.-præmien ved uddelingen af den Grønne Transportpris 2021 i et felt med flere store nationale transportvirksomheder i Danmark.

 

Den Grønne Transportpris er en ny pris stiftet af DTL – Danske Vognmænd samt Jyske Finans. Prisen skal være med til at sætte fokus på grønne initiativer, der fremmer bæredygtighed og en mere klimavenlig retning inden for transportbranchen, og man har valgt at udpege tre vindere af prisen.

 

Det skriver HV-transport i en pressemeddelelse.

 

Arla vandt - som Transport Tidende skrev inden weekenden – førstepræmien og 25.000 kroner. HV-transport blev udpeget som nummer to og modtog derfor en pengepræmie på 15.000 kr. til grønne initiativer. Vognmand Anders Bay som vandt 10.000 kr. sammen med 3.-præmien

Virksomheden får udover pengene også mulighed for at bruge Den Grønne Transportpris rent kommercielt til branding og markedsføring.

Stolthed og ydmyghed

HV-transport blev som en ud af i alt ni transportvirksomheder til prisen tidligere i år.

 

- Det er med stolthed og ydmyghed at vi modtager denne anerkendelse, siger direktør og medejer af HV-transport, Poul Jørgensen og tilføjer:

 

- Det stærke felt, med store virksomheder som Arla og Danske Fragtmænd, viser at der er stor tilslutning fra en samlet transportbranche til at ville bidrage til den grønne omstilling her og nu, og det gør mig stolt at være en del af en denne branche.

Første 50-tons biogaslastbil i DK

I HV-transport vandt blandt andet den grønne hæder fordi virksomheden for nyligt – som den første i Danmark - har anskaffet den første biogasdrevne lastvogn med en totalvægt på 50 tons. Biogas er langt mere klimavenligt end fossile brændstoffer. Dertil kommer, at biogaslastbilen udleder langt mindre partikelforurening og støjer mindre end tilsvarende lastvogne, der kører på diesel.

 

Men rejsen mod lastbiler, der kører på den klimavenlige biogas, er ikke uden udfordringer. Poul Jørgensen udtaler:

 

- I dag koster en biogaslastbil op mod 200.000 kr. mere end en diesellastbil på grund af mindre efterspørgsel på biogaslastbiler her og nu. Det er derfor vigtigt, at politikerne sender klare signaler om hvad man vil – for ellers tør ingen investere i grønne lastbiler, og så vil prisen ikke falde på grønne biogaslastbiler. Vi er klar på grønne investeringer her og nu i transportbranchen, men de rigtige rammebetingelser skal være til stede, og derfor undrer det mig og mine kollegaer hvorfor grøn biogas-brændstof skal beskattes 25 procent højere end eksempelvis den sorte diesel – det er en alvorlig stopklods lige nu.

Trods den høje afgift planlægger HV-transport at udvide vognparken med yderligere tre biogaslastbiler i den nærmeste fremtid.

 

Virksomheden har også inden for det sidste år anskaffet otte nye dieseldrevne lastvogne, der opfylder de skrappe miljøkrav i Euro 6-normen. Derved overholder 90 pct. af den samlede vognpark hos HV-transport angiveligt de højeste forureningskrav på markedet..

 

HV-transport har også investeret i et nyt disponeringssystem, der minimerer tomkørslen. Chaufførerne har også været på kursus i effektiv og grønnere kørsel. Det sparer ikke bare diesel, men også CO2. Det er alt sammen med til at fremme bæredygtigheden.

 

- Vi er ikke i mål i forhold til at blive en klimaneutral virksomhed endnu, men vi arbejder hver dag på at lave fremskridt. Vi har alle et ansvar for at ændre klimakrisen, og vi gør vores bedste for, at vi som Transportvirksomhed hele tiden forbedrer vores klima-aftryk, slutter Poul Jørgensen.

Fordobler præmiesummen

HV-transport har besluttet at lægge yderligere 15.000 kroner i præmiepuljen, der skal bruges til at investere i træer, der skal plantes ved Aulum Grusgrav.

 

Den Grønne Transportpris 2021 blev overrakt på Messecenter Hernings Transportmesse den 16. september 2021.

 

Der var i alt ni danske transportvirksomheder, der var nomineret til prisen.

 

Juryen bag kåringen var Thomas Jensen, Transportordfører i Socialdemokratiet, Rune Grøndahl, Partner i KPMG Acor Tax, Helle Bjerrum Holm, Miljøkoordinator hos Aalborg Vognmandsforretning A/S, Finn Bjerremand, Teknisk konsulent hos DTL-Danske Vognmænd.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com