Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønt lys til Einride og DB Schenker

Søgeord:

18. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

648 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Selvkørende lastbil fra Einride er nu en realitet på offentlig vej i Sverige.

 

Den svenske Transportstyrelse har givet grønt lys til, at DB Schenker og Einride kan teste en batteridreven selvkørende lastbil på offentlige veje. Det er store skridt i retningen mod et mere miljøvenligt set-up i transport- og logistikbranchen. Det betyder, at den daglig transport mellem DB Schenker terminal og lageret i Jönköping kan begynde allerede i foråret.

 

- Takket være samarbejdet med Einride kan vi nu introducere autonome, fuldt elektriske lastbiler i en kontinuerlig logistikstrøm på offentlige veje. Dette er en milepæl i rejsen mod det fremtidige transportsystem, siger Jochen Thewes, CEO DB Schenker, i en pressemeddelelse fra logistikgiganten.

Om T-pod

Einrides T-pod har ikke et førerhus, hvilket betyder øget lastkapacitet, øget fleksibilitet, lavere produktionsomkostninger, lavere driftsomkostninger og optimeret energiforbrug - hvilket muliggør ren batteridrift. T-poden er selvkørende, men overvåges af en operatør, som, om nødvendigt, kan styre køretøjet eksternt. En operatør kan styre flere køretøjer samtidigt. Belastningen er ca. 16 tons, og den kan køre omkring 200 km på en ladning.

 

En sikker løsning

- Tung vejtransport står for en væsentlig del af de globale emissioner/CO2. Pilotprojektet i Jönköping er et lille, men vigtigt skridt i overgangen til et sikkert og mere bæredygtigt transportsystem. Vi er derfor glade for at kunne udvide virksomheden til offentlige veje. Transportstyrelsens beslutning er også en forsikring om, at løsningen er sikker, siger Robert Falck, CEO og grundlægger af Einride.

Godkendt pilotprojekt

Transportstyrelsen og Einride har den 7. marts. 2019 gennemført en såkaldt Site Acceptance (SAT) – det vil sige en test under faktiske driftsforhold på det pågældende sted. Transportstyrelsen vurderede efterfølgende, at Einrides T-pod er i overensstemmelse med trafikforordningen. Ansøgningen om tilladelse til pilotaktivitet på offentlige veje blev derfor godkendt den 11. marts 2019.

Tilladelsen fra Transportstyrelsen henviser til en kort offentlig vej i et industriområde, hvor trafikken er ved lav hastighed. Tilladelsen strækker sig frem til 31. december 2020. Jönköpings Kommune har godkendt, at forsøgsaktiviteter kan udføres på den pågældende rute.

Mulighed for flere installationer

Aftalen mellem Einride og DB Schenker vedrører pilotinstallationen i Jönköping med mulighed for flere installationer til DB Schenker globalt. Ericsson og Telia leverer installationen i Jönköping med 5G-baseret kommunikation.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk