Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hupac kræver handling nu

Søgeord:

22. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

487 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Flaskehalse i Rhin-dalen truer godsbanetrafikken i hele Europa.

 

 

 

 

Den længe ventede udbygning af godsbanekapaciteten i Rhindalen på strækningen mellem Karlsruhe og Basel forventes først fuldført i 2040-2045. Derfor haster det med at sikre alternative løsninger, hvis ikke en central del af det europæiske godsbanenetværk skal sande til inden for få år.

 

Det skriver Godsbaneoperatøren Hupac.

 

Den kontraktligt aftalte forlængelse af Rhindalen-jernbanen som en del af NRLA-konceptet skrider langsomt frem. Opgraderingen til firesporet trafik, 740 meter toglængde og 2000 tons togvægt har til formål at øge strækningens kapacitet og ydeevne markant.

 

Den schweiziske jernbaneindustri hilser udtrykkeligt infrastrukturopgraderingen velkommen og forventer, at den vil blive implementeret hurtigt, da denne vil yde et afgørende bidrag til at nå trafikoverflytnings- og klimamålene.

 

De nuværende flaskehalse i kapaciteten bliver derimod mærkbart værre og repræsenterer en bekymrende konstant. Byggepladser, tekniske forstyrrelser og utilstrækkelige omledningsruter belaster driften så meget, at almindelig godstransport næppe længere er mulig, som det også for nylig blev fremhævet ved arrangementet "Fem år efter Rastatt-ulykken: stadig intet lært?" (NEE, link). Dette har alvorlige konsekvenser for udbud og trafikoverflytning. Allerede i dag viser afskiberne en tendens til at skifte tilbage til vejen, især for tidsfølsomme varer.

Den schweiziske jernbaneindustri efterlyser derfor målrettede tiltag for at sikre kapaciteten og stabilisere driften. Hovedfokus er på jernbanelinjen på venstre bred af Rhinen, via Frankrig. Takket være den flade rute og gode forudsætninger med hensyn til dens profil er den et ideelt supplement og alternativ til Rhindalen jernbanen, på højre bred, via Tyskland. Under lukningen af Rastatt i 2017 var det allerede blevet klart, at Alsace-linjen kunne bruges til P400-profilen takket være den hurtige kodning af den nordlige sektion Lauterbourg-Strasbourg og den tekniske inspektion af den sydlige sektion Strasbourg-Basel. Også opgraderingen af linjen "Gäubahn" mellem Stuttgart og Singen bidrager til trafikaflastning.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk