Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hvert femte sæde mangler chauffør

Søgeord:

26. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

855 gange

Læses i øjeblikket af:

1

IRU råber vagt i gevær over chaufførmangel.

 

Cirka en femtedel af alle adspurgte IRU-medlemmer fortæller, at de mangler chauffører.

 

Det skriver DTL med udgangspunkt i en rapport fra den internationale vognmandsorganisation IRU - International Road Transport Union.

 

Rapporten er baseret på oplysninger fra interessenter på tværs af den europæiske transportindustri og hentet fra to undersøgelser foretaget af IRU. En rundspørge blandt IRU-medlemmer og associerede organisationer i Europa fra oktober 2018 til januar 2019 viste en chaufførmangel på 21 procent i godstransportsektoren og 19 procent i bussesektoren.

 

Boris Blanche, administrerende direktør i IRU:

 

- Transportbranchen bør omgående gøre en indsats for at tackle manglen på chauffører. Sker det ikke, vil det få alvorlige konsekvenser for den europæiske økonomi og føre til stigende omkostninger for virksomheder, forbrugere og passagerer. Men der er ingen mangel på muligheder i dette erhverv. Faktisk viste vores undersøgelse, at jobtilfredsheden har tendens til at være høj, med kun 20 procent af de adspurgte chauffører, der har udtrykt egentlig utilfredshed med deres arbejde, lyder det fra Boris Blanche, der fortsætter:

- Der skal gøres en global indsats for at tackle negative misforståelser og forbedre erhvervets image. Samtidig skal alle interessenter i branchen arbejde for at forbedre arbejdsvilkårene i sektoren. Behandlingen af chauffører bør forbedres med tilstrækkelig infrastruktur og passende faciliteter. For at industrien skal tiltrække en ny og forskelligartet arbejdsstyrke, især forøgelse af beskæftigelsen af unge og kvinder, bør der indføres en mere inkluderende rekrutteringspolitik på tværs af sektoren, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com