Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-fokus på tung trafik i byerne

Søgeord:

26. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikdage stod bag workshop om projekter i transportsektoren.

 

ITD satte fokus på samspillet mellem vejgodstransport og den kommunale indsats på workshop ved Trafikdage på Aalborg Universitet.

 

Med udgangspunkt i tre konkrete oplæg lagde ITD derfor på årets Trafikdage på Aalborg Universitet op til drøftelse af, på hvilke områder der opleves udfordringer, og på hvilke områder det går godt, når man ser på vejgodstransport og kommunernes planlægning. Drøftelsen fandt sted på konferencen, hvor interessenter har mulighed for at præsentere og debattere forskningsresultater, analyser og praktiske erfaringer fra projekter inden for transportsektoren.

 

Diskussionen var centreret om to overordnede emner i form af den kommunale planlægning af den fysiske infrastruktur og mulighed for etablering af en effektiv citylogistik.

 

- Den tunge vejgodstransport er på mange områder helt afhængig af, at ikke blot statsvejnettet, men også det kommunale vejnet tager højde for de særlige forhold, der gør sig gældende, når gods skal hurtigt, effektivt og klimavenligt frem. Derfor sætter ITD fokus på samspillet med den kommunale verden, for det hjælper at høre om hinandens udfordringer og muligheder i jagten på de gode løsninger, siger chefkonsulent fra ITD Anders Jessen der var glad for den gode debat på dagens workshop.

Udover workshoppen på dette års Trafikdage har ITD også den årligt tilbagevendende undersøgelse af de kommunale vejforhold i forbindelse med kåringen af Årets Transportkommune. Dette års spørgeskema er netop sendt ud til landets kommuner, så vinderen kan kåres senere på året.

 

- Forholdene for vejgodstransporten står helt centralt for arbejdet i ITD, men vi er også afhængige af, at flere forstår den virkning, et parkeringsforbud eller en vejomlægning kan have i de daglige forsyningskæder. Derfor sætter vi fokus på vejgodssektoren med en række forskellige initiativer, og jeg håber, at alle, der deltog i workshoppen på Aalborg Trafikdage, fik et godt udbytte og kan gå derfra lidt mere oplyste, siger Anders Jessen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com