Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD forærer cyberforsikring til 700 virksomheder

Søgeord:

28. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

326 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brancheorganisationen indgår aftale med Tryg.

 

Brancheorganisationen ITD, har besluttet at forære sine 700 medlemsvirksomheder en cyberforsikring og rådgivning som en del af medlemsservicen. Leverandør til aftalen er Tryg Forsikring, der kalder aftalen et vigtigt skridt på vejen til øget cybersikkerhed hos SMV-segmentet. Fra 1. januar 2022 vil således alle ITD’s medlemsvirksomheder med en årlig omsætning på op til 70 mio. kr. være dækket af en cyberforsikring.

 

- Som brancheorganisation arbejder vi for at give den danske vejgodstransport et digitalt løft. Hvis virksomhederne bliver bedre til at udnytte de digitale muligheder, kan de arbejde mere effektivt og tilbyde endnu bedre service. Men med den digitale udvikling følger også udfordringer, blandt andet risikoen for hackerangreb, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, om baggrunden for den store investering i medlemmernes IT-sikkerhed.

Kun få SMV’er cyberforsikres

Hos Tryg kalder man aftalen et vigtigt skridt på vejen til øget cybersikkerhed hos SMV-segmentet. Selskabet oplever nemlig, at det primært er de større virksomheder, der køber cyberforsikringer, på trods af at det er mindst lige så vigtigt for SMV’erne at være forsikret mod de digitale trusler.

 

- De fleste virksomheder i Danmark er i dag så afhængige af IT, at et hacker- eller ransomware-angreb kan få store konsekvenser for deres daglige drift og økonomi. Men selvom vi kan mærke en stigende interesse for cyberforsikringer, er markedet stadig meget umodent, og mange virksomheder har ikke i tilstrækkelig grad erkendt, at både forebyggelse og forsikring er essentielt i dag, hvis man ikke vil risikere at skulle lukke og slukke i morgen, siger Hans Arnum, direktør for Tryg Erhverv i Danmark.

Han tilføjer, at blot omkring hver tiende SMV-kunde i Tryg har tegnet en cyberforsikring og refererer til en rapport fra Erhvervsstyrelsen, der viser, at 40 procent af de danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.

 

Også i transportbranchen kan det få alvorlige konsekvenser, hvis uheldet er ude, siger Carina Christensen, der mener, at den kollektive forsikringsaftale med Tryg vil få stor betydning for IT-sikkerheden i branchen, der omfatter mange små virksomheder med begrænset viden om digital sikkerhed og mindre økonomisk råderum til at forsikre sig mod cybertruslen.

 

- Ligesom andre virksomheder er transportvirksomheder meget afhængige af IT i hverdagen, og data har stor værdi for den daglige forretning. Hvis det er et IT-system, der håndterer kundedata og fakturering, medarbejderdata og lønudbetaling, beviser, tilladelser, dokumentation og lignende, kan et hackerangreb være til stor skade for virksomheden, understreger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com