Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD giver 55.000 refleksveste til elever

Søgeord:

11. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lastbilkaravanen ruller ud på til danske folkeskoler med refleksveste for at forbedre trafiksikkerheden.

 

Brancheorganisationen ITD starter i dag mandag trafiksikkerhedskampagnen ”Lastbilkaravanen”. Det betyder blandt andet, at alle landets 55.000 elever i 2. klasse i de danske folkeskoler en grøn refleksvest.

 

Det er en del af ITD’s nationale trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen”, som sætter fokus på lastbiler og trafiksikkerhed for de yngste trafikanter. Transportministeren bakker op og deltager i kampagnen.

 

Fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Derfor har ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport, lavet Lastbilkaravanen. Lastbilkaravanen er en national kampagne, som handler om trafiksikkerhed og lastbiler for de yngste trafikanter. Målet er mere tryghed og forståelse for trafikken.

 

Sammen med vestene får eleverne også undervisningsmateriale, som de kan bruge til deres trafiksikkerhedsundervisning. Det er bogen "Brumbassen i trafikken", der handler om lastbiler samt trafikkultur og -sikkerhed. Det er en gave til de yngste trafikanter, og de skoler, som ikke er med, kan gratis downloade materialet på www.lastbilkaravanen.dk.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD føler vi som brancheorganisation for den danske vejgodstransport et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. ITD håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen, ITD.

Ministeren er med i Værløse

Udover at sende 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale ud til eleverne er der også fem udvalgte skoler, som får besøg af Lastbilkaravanen.

 

Kampagnen bliver skudt i gang med en turné, hvor Lastbilkaravanen på en uge besøger en ny by hver dag. Mandag er der kickoff i Aarhus, og når kampagnen onsdag når til Værløse deltager transportminister Benny Engelbrecht.

 

Eleverne i indskolingen bliver blandt andet undervist i de tre livsvigtige huskeregler: Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds. Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds. Bliv væk fra lastbilens højre forhjul.

 

 

FAKTA OM LASTBILKARAVANEN

Bag Lastbilkaravanen står ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. Lastbilkaravanen har kørt siden 2013 og bliver støttet af FDE Fonden.

Det er andet år, at Lastbilkaravanen uddeler refleksveste til alle elever i 2. klasse i danske folkeskoler. Det samme gjorde kampagnen sidste år. Inden corona besøgte Lastbilkaravanen hvert år 3.000 elever i 0.-2. klasse i kampagneugen, hvor de lærte om trafiksikkerhed og lastbiler. Det kan Lastbilkaravanen ikke nu, men emnet er trods corona lige så vigtigt. Derfor kører Lastbilkaravanen også i år, for fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv.

 

Turnéplan for Lastbilkaravanen 2021:

 

Mandag den 11. oktober: Kickoff i Aarhus

 

Tirsdag den 12. oktober: Nr. Søby ved Højslev

 

Onsdag den 13. oktober: Værløse

 

Torsdag den 14. oktober: Tåsinge

 

Fredag den 15. oktober: Haderslev

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com