Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-opbakning til kamp mod arbejdsulykker

Søgeord:

22. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

187 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brancheorganisation roser beskæftigelsesministeren for indsats mod arbejdsulykker i vejgodstransportbranchen.

 

Et stigende antal dødsulykker i vejgodstransporten i 2018 har fået beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til at iværksætte en række nye indsatser, der skal vende den negative udvikling. Udviklingen vækker også bekymring hos ITD, som derfor glæder sig over udspillet fra ministeren.

 

- Det er positivt, at ministeren nu sætter gang i at løfte sikkerheden på arbejdspladserne i transportbranchen. Vi er helt enige med ministeren i, at vi skal have knækket ulykkeskurven. Intentionerne om en målrettet indsats og fokus på forebyggelse er helt rigtige. Det er også glædeligt, at ministeren lægger op til en høj inddragelse af branchen, og fra ITD´s side stiller vi meget gerne op, udtaler Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling, på brancheorganisationens hjemmeside.

Tilsyn, vidensdeling og åbenhed

Tilsyn, vidensdeling og større åbenhed skal bidrage til, at vejgodstransportbranchen oplever et 2019 med færre ulykker. Arbejdstilsynet skal i forbindelse med deres tilsyn blandt andet have øget fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande. Arbejdstilsynet skal derudover løbende mødes med branchen for at analysere alvorlige ulykker, og så skal tilsynet informere mere målrettet om indsatsen og forebyggelsesinitiativer på hjemmesiden.

 

Ifølge pressemeddelelsen fra ministeriet skal de sidste detaljer i indsatsen falde på plads i januar i tæt samarbejde med parterne i branchen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk