Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jysk industri ønsker Hærvejsmotorvejen

Søgeord:

8. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2141 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fælles appel fra en række store virksomheder og organisationer.

 

En række store virksomheder i Jylland står nu frem i fælles appel om en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren.

 

Erhvervslivet beder om politisk handlekraft i de kommende forhandlinger om infrastruktur, og ønsket får opbakning fra både Dansk Metal og Dansk Industri i ny infobrochure fra Hærvejskomitéen.

 

- Det handler om vores fælles fremtid, lyder det i forordet til den fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej fra en række store danske industri- og- handelsvirksomheder.

 

De optræder i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri. Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske industribånd beder de nu om en politisk afklaring.

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder for eksempel for Grundfos, der fortsat gerne vil udvikle sig fra sin base med hovedsædet i Bjerringbro.

 

- Det kræver, at vi fortsat kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft og levere vores varer. Her spiller bedre infrastruktur en meget væsentlig rolle – både for rekruttering og for fysisk transport af varer via en ny midtjysk motorvej, siger administrerende direktør for Grundfos, Poul Due Jensen, i brochuren.

 

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.

- Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, for eksempel at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie, siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk