Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe ordre på elektriske lastbiler

Søgeord:

1. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

494 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Volta Trucks skal levere el-lastvogne til DB Schenker i Tyskland.

 

DB Schenker indgår et nyt partnerskab med Volta Trucks for at fremskynde overgangen til en helelektrisk flåde af bydistributionslastvogne

 

Få dage efter afslutningen af COP 26 klima-konferencen i Glasgow har DB Schenker, som en af verdens førende udbydere af logistiktjenester og førende inden for europæisk landtransport, og Volta Trucks, bekræftet et tæt partnerskab og forudbestilling på næsten 1500 fuldelektriske Volta Zero-køretøjer –

 

-  Dette er den vigtigste ordre for store nul-emissionsbiler i Europa til dato, siger Cyrille Bonjean, Executive Vice President, Land Transport hos DB Schenker i Europa.

 

Vi har mange udfordringer på vejen mod CO2-neutralitet. Partnerskabet med Volta Trucks gør os i stand til markant at øge elektrificeringen af vores flåde og investere i grønnere transport. løsninger. Dette bringer os tættere på målet om CO2-neutral logistik.

Essa Al-Saleh, CEO for Volta Trucks bekræftede aftalen med DB Schenker:

- Jeg er glad for at kunne byde DB Schenker velkommen som en Volta Trucks kunde. Samarbejdet med DB Schenker om Europas største fuldelektriske lastbilordre viser tillid til vores evne til at levere en verdensklasse nul-emission køretøj i tide og til den højest mulige kvalitet.

 

Test til sommer

Som en del af partnerskabet vil DB Schenker bruge den første prototype af Volta Zero Trucks under reelle distributionsforhold i foråret og sommeren 2022. Resultaterne fra disse test vil blive indarbejdet i serieproduktionen af 1470 køretøjer bygget ved Volta Trucks' nye produktionsanlæg i Steyr, Østrig.

 

Den fuldt elektriske 16-tons Volta Zero vil blive brugt på DB Schenkers europæiske terminaler til at transportere varer fra distributionsknudepunkter til bycentre og byområder. Det er her, bilens innovative design, sikkerhedsorienterede førerhuse til at beskytte sårbare trafikanter og nul-emissions drivlinjen giver de største fordele. Sammen vil DB Schenker og Volta Trucks udvikle den potentielle anvendelse af teknologien. Udrulningen starter på 10 lokationer i 5 lande.

 

Partnerskabet vil også i fællesskab udvikle specifikationer for den tidligere annoncerede 12-tons Volta Zero-variant.

Om Volta Trucks

Volta Trucks er et eksklusivt fuldt elektrisk erhvervskøretøj. Volta Trucks' hovedkontor ligger i Stockholm, Sverige. Med sine ingeniørevner ledet fra Storbritannien og med kommende produktionsfaciliteter i Steyr, Østrig. Virksomheden har også salgsteams over hele Frankrig, Spanien, Italien, Tyskland og Storbritannien.

 

Om Volta Zero

Volta Zero er verdens første specialbyggede helelektriske 16-tons lastbil designet specielt til logistik i bycentre, hvilket reducerer miljøbelastningen af vareleverancer i byområder. Volta Zero er designet med en ren elektrisk rækkevidde på 150 til 200 km og vil stå for en reduktion på anslået 1,2 millioner tons CO2 i 2025.

 

Sikkerhed er selve kernen i Volta Trucks, med ambitionen om at producere de sikreste lastbiler til vores byer. Takket være fjernelsen af forbrændingsmotoren sidder føreren af en Volta Zero i en central køreposition med en meget lavere sædehøjde end en konventionel lastbil. Denne kombination, sammen med kabinehus-stil kabinedesign, giver føreren et bredt 220-graders synsfelt, hvilket minimerer farlige blinde vinkler. Volta Zero-prototypen blev lanceret i september 2020, og de første køretøjer forventes at være operationelle i midten af 2022.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk