Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kolding gør klar til Hub 65

Søgeord:

21. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2491 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det nye transport- og logistikcenter får også sikker parkering og overnatning for chauffører.

 

Næste år begynder byggeriet af Hub 65, et helt nyt transport- og logistikcenter med mindre værelser, der ligger lige ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. Bag det ambitiøse center står Stender Innovation, der netop har afsluttet handlen med Kolding Kommune, så firmaet kan bygge på de 295.000 kvadratmeter, som grunden spreder sig over.

 

Hub 65 kommer til at omfatte cirka 160.000 kvadratmeter lager og -logistikbygninger, med dertil hørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til elbiler og vaskehaller. Som det første sted i Danmark bliver der særlige forhold med sikker parkering og overnatning for lastbiler i en del af området.

 

- Der er et stort behov for lagerplads helt tæt ved motorvejen. Her kan vi håndtere kundernes behov for logistik. Det kan være virksomheder med stort transportbehov, e-handel og andre. Derfor vil indretningen af de forskellige bygninger variere. Og efterhånden som reglerne for lastbilchaufførernes overnatning er ændret, kan vi også se et marked for nemt og billig overnatning lige ved motorvejen. Når vi bygger i den størrelse, er der desuden flere restauranter, der gerne vil ind og ligge i så stort et center, siger Carsten Stender, direktør i Stender.

Stender Innovation er projektudvikler og har projektet sammen med en dansk investor. Stender Innovation har de seneste år stået bag meget store transport- og logistikcentre i blandt andet Ishøj, Greve og Solrød. Men Hub 65 omfatter også overnatning for lastbilchauffører og adskiller sig derfor fra de eksisterende.

 

- Efter grundige analyser af markedet er det tydeligt, at der på denne del af motorvej E45 er en mangel, og Hub65 kan derfor løse et stort behov. Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje - og en mulig midtjysk motorvej vil også gå lige forbi, siger Carsten Stender.

 

Det er planen, at Hub 65 åbner i 2022. Det samlede antal arbejdspladser afhænger af, hvilke varer bygningerne skal indeholde, men der er tale om 250 arbejdspladser og opefter.

Kolding Kommune har arbejdet med gøre lokalplanen klar for området, så det store erhvervsområde kan indrettes. Kolding Kommune sælger 295.000 kvadratmeter jord til centret, og det er kommunens største handel i mange år.

 

- Det er ikke alene en positiv historie om vores største handel med erhvervsjord. Det styrker Koldings førende position inden for transport og logistikbranchen og skaber endnu flere arbejdspladser. De gode muligheder for lager og logistik vil samtidig bidrage til vækst blandt vores øvrige virksomheder. Det understreger endnu en gang fordelen ved den særlige beliggenhed, som Kolding har. Og jeg tror, at området omkring Hub 65 kan gå hen og blive populært de kommende år, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk