Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kun lille fald i godstrafikken på Øresundsbron

Søgeord:

4. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2206 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sådan gik det på Øresundsbron i 2020.

Tyveårsjubilæum, energieffektiv brobelysning, stærk godstrafik, vedligeholdelsesarbejde og vellykket malearbejde — men også en stærkt reduceret samlet trafik som følge af coronapandemien. Øresundsbro Konsortiet ser tilbage på 2020 og fremad.

 

De første ti uger af året var trafikken på samme niveau som i 2019. Men så ramte coronapandemien, hvilket i høj grad påvirkede brotrafikken.

 

Frem til og med juleugen udgjorde det samlede antal passager cirka 4,6 millioner, hvilket er et fald på omkring 38 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Det største fald ses inden for fritids-, bus- og businesstrafikken. Pendlingen faldt med 25 procent. Godstrafikken fortsatte derimod på næsten samme niveau som sidste år.

 

– Mange fritidskunder bliver hjemme og følger anbefalingerne og indrejsereglerne, og pendlerne arbejder mere hjemmefra. Samtidig viser 4,6 millioner passager, at broen er nødvendig for fragtselskaber og personer med liv og job på begge sider af sundet, siger Linus Eriksson, administrerende direktør ved Øresundsbron.

– Vaccinationen mod covid-19 er i gang, og med stor optimisme går vi ind i 2021 for at reparere det, der har lidt skade i regionen og sammen bygge flere broer inden for erhvervslivet, turismen, arbejdsmarkedet og den kulturelle verden, siger Linus Eriksson.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk