Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kunder tester Fords nye elektriske varebil

Søgeord:

17. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

344 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ford E-Transit er angiveligt den stærkeste fuldt elektriske varebil i Europa.

 

Bilfabrikanten Ford går snart i gang med at teste firmaets nye fuldt elektriske Ford E-Transit hos kunder i Storbritannien, Tyskland og Norge.

 

Den nye Ford E-Transit er en del af Fords globale elektrificering af varebiler. Med en rækkevidde på op til 350 km* på ren strøm og de nyeste teknologier indenfor connectivity og førerinformation, er den et oplagt valg, når varebilskunder ønsker varebiler med et mindre CO2-aftryk.

 

Det skriver Ford i en pressemeddelelse.

 

Foråret 2022

E-Transit bliver lanceret i Europa i foråret 2022, men nu er det allerede muligt for udvalgte virksomheder at testkøre den, når et særligt kundetestprojekt træder i kraft til sommer.

 

Projektet er udviklet for at vise, at Fords elektriske varebil lever op til alle standarder indenfor en række udvalgte brancher. Alle varebilerne til projektet er bygget på Fords globale varebilscenter i Dunton i Storbritannien, og de vil blandt andet være tilgængelige med kølerum.

Prototypen af E-Transit testes i Tyskland, Norge og Storbritannien i brancher indenfor madlevering, pakkeleverandører og posttjenester.

 

- Denne type hverdagstest er vigtig, da den giver os indsigt i og bedre forståelse af, hvordan kunder i forskellige brancher kan forbedre deres produktivitet med en nul-emissions bil, siger Andrew Mottram, chief programme engineer, Ford Europa.

 

25 varianter

I Europa vil 25 forskellige varianter af E-Transit være tilgængelige – som både enkelt eller dobbelt kabine og som chassis. Alle varianter kan fås i forskellige længder, højder og totalvægte.

 

Den elektriske motor har hele 269 HK og maksimalt drejningsmoment på 430 Nm. Ford E-Transit bliver med sit baghjulstræk dermed den stærkeste af alle tilgængelige varebiler på markedet i Europa.

Batteriet placeres i bunden af varebilen, hvilket betyder at varerummet er op til hele 15,1 kubikmeter. Det samme som en baghjulstrukken 2-tons Transit har i dag. Den forventede lasteevne er 1.616 kg for varebil varianten og 1.967 kg for chassismodellerne.**

 

Den nye E-Transit vil ikke kun gøre virksomhederne mere bæredygtige, men den vil også reducere omkostningerne til service med omkring 40 procent sammenlignet med en lignende varebil med dieselmotor.

 

Egen energikilde og OTA-opdateringer

Det vil også være muligt at få E-Transit med ’Pro Power On Board’. Med systemet er E-Transit en energikilde, hvor udstyr og værktøj kan betjenes med op til 2,3 kW (2300 W). Det er første gang sådan et system er tilgængeligt for lette varebiler i Europa.

E-Transit vil derudover være den første varebil, der kommer med det helt nye infotainmentsystem SYNC 4. Som standard er bilen udstyret med en 12” touchscreen, forbedret stemmegenkendelse og navigation. Med Ford ’Power-Up’ vil E-Transit også løbende opdateres trådløst med ny og forbedret funktioner og løbende forbedringer.   /Smir

 

 

*Endelige tal vil blive offentliggjort tættere på lanceringen. Rækkevidde og opladningshastigheder er baseret på producentens test og beregninger i henhold til WLTP-testmetoden.

**Lasteevne er afhængig af vægt og vægtfordeling.

*** Baseret på tre år / 180.000 km. Sammenlignet med planlagt og ikke planlagt vedligeholdelse af en elektrisk varevogn i forhold til en lignende dieselbil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk