Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Marts gav laveste ulykkestal i 35 år

Søgeord:

28. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

358 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Effekten af coronakrisen kan aflæses i ulykkesstatistikkerne.

 

Færre personer kom til skade i trafikken i marts måned end i nogen anden måned, siden Vejdirektoratet begyndte at opgøre statistik på området i 1985.

 

Det viser de foreløbige ulykkestal, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort.

 

Helt konkret blev der registreret 159 tilskadekomne i trafikken i sidste måned. Det er under det hidtil laveste niveau, der var 174 tilskadekomne i februar 2018.

 

- Det er uden tvivl effekten af coronakrisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, så smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.

 

Også på andre parametre end tilskadekomne er ulykkestallene for marts måned lave, om end ikke rekordlave.

Således blev der ifølge de foreløbige ulykkestal dræbt ni personer i trafikken i sidste måned. Det er lavt, men ikke helt usædvanligt. For eksempel var der syv dræbte i februar 2018 og otte dræbte i marts 2014 og april 2017.

 

De seneste fem år har der i gennemsnit været 14 dræbte i marts måned.

 

Vejdirektoratets ulykkestal stammer fra politiets ulykkesrapporter. Når månedstallene opgøres, er de altid et estimat, da alle fakta om ulykkerne og de tilskadekomne ikke indtastes i databasen med det samme. Denne usikkerhed om månedstallene kan for marts 2020 muligvis være forstærket af, at politiet under coronakrisen kan have mere fokus på andre opgaver end indtastning af ulykkesrapporter, lyder det fra Vejdirektoratet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk