Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Miljøvenlige biler til Rema-distribution

Søgeord:

18. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

544 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Reitan Distribution modtager snart 15 nye køle/frysetrailere fra Krone.

 

Når Reitan Distribution, der er en del af Rema 1000 koncernen, om kort tid modtager 15 nye køle/frysetrailere fra Krone i Padborg, kan transportchef Preben Lyng sætte flueben ved opgaven med at implementere de mest miljøvenlige køletrailere til transport af dagligvarer. Ved i stedet for diesel at anvende flydende CO2 som kølemiddel i koncernens over 100 køle/frysetrailere, spares årligt over 570.000 liter diesel. Dermed undgår man at udlede godt 1.500 tons CO2, lyder det fra Preben Lyng.

 

- Vi er en værdidreven virksomhed med klare værdier. Vi ønsker at levere logistik med holdninger. Når vi siger, vi er miljøbevidste, så er vi det. Det skal ingen være i tvivl om. Vi har gennem flere år målbevidst arbejdet sammen med både trailerleverandør og producent af køleanlæg for at finde en løsning, der sikrer en høj fødevaresikkerhed, reducerer vores miljøbelastning, og som giver os mulighed for en støjsvag natdistribution til vores Rema 1000 butikker og øvrige samarbejdspartnere, siger Preben Lyng.

Reitan Distribution har truffet en strategisk beslutning om selv at have kontrol over sine trailere, mens selve distributionen foregår i et samarbejde med godt 40 selvstændige vognmænd med trækkende enheder, der alle overholder Euro 5 og Euro 6 standarden.

 

- Det kan godt være, at der er sat flueben ved CO2 projektet, men vi fortsætter ad den vej. Færdige bliver vi aldrig. For os er samspillet med både Krone og Thermo King, der har leveret køleanlægget, vigtigt. Hvordan kan traileren opbygges, så vores distribution bliver hurtig og effektiv? Vi har jo en fælles interesse i at levere optimale løsninger. Vi arbejder lige nu på flere projekter, hvor det at opsamle den energi, traileren udvikler undervejs, kan anvendes som energi til andre af trailernes funktioner. Når leverandører er lyttende og samarbejdsvillige, er vi også klar til at bruge ressourcer på projekter, siger Preben Lyng. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com