Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister vil forebygge ulykker i vejgodstransporten

Søgeord:

21. januar 2019  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

391 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker inden for transport af vejgods.

 

Vejgodstransporten fik i 2018 særlig – og ikke lige velkommen - offentlig bevågenhed i det forløbne år. En trist udvikling var stigningen i antallet af dødsulykker i vejgodstransporten. Der blev registreret hele syv ulykker med dødfald i 2018, der nåede.

 

Det er baggrunden for, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen nu sætter gang i en indsats mod arbejdsulykker i vejgodstransportbranchen.

 

Tilsyn og større åbenhed

Tilsyn, vidensdeling og større åbenhed skal bidrage til, at vejgodstransportbranchen oplever et 2019 med færre ulykker. Beskæftigelsesministeren ønsker ny opmærksomhed på branchen efter en foreløbig opgørelse over ulykker sidste år. Branchen har været ramt af syv dødsulykker og har derudover mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte.

Arbejdstilsynet skal på tilsyn blandt andet have øget fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande. Arbejdstilsynet skal derudover løbende mødes med branchen for at analysere alvorlige ulykker, og så skal tilsynet informere mere målrettet om indsatsen og forebyggelsesinitiativer på hjemmesiden.

 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

 

- Der er alt for mange, som kommer ud for en arbejdsulykke i vejgodstransportbranchen, og desværre har vi også set en række dødsulykker. Det er selvfølgelig ikke noget, som jeg vil acceptere. Vi har sat ind med en særlig indsats i landbruget og en ny tilsynsmetode i byggeriet, og i naturlig forlængelse af det sætter vi nu ind i transportbranchen. Vi skal have knækket ulykkeskurven.

 

De sidste detaljer i indsatsen vil falde på plads i januar i tæt samarbejde med parterne i branchen.

ATL-direktør støtter initiativet

Lars William Wesch, direktør i ATL – Transportens Arbejdsgivere – hilser initiativet fra beskæftigelsesministeren velkommen.

 

- Det er bekymrende, at der er sket en stigning i antallet af dødsulykker inden for vejgodstransporten. Det er en branche, hvor man arbejder med tunge ting og fra store højder. Det er bestemt ikke uden risiko. Men vi skal gøre, hvad vi kan, for at minimere de risici, siger Lars William Wesch i en kommentar.

 

- Det er fint, at beskæftigelsesministeren sætter fokus på problemet. Det kan være med til at skærpe opmærksomheden om arbejdsmiljøet, så vi undgår de alvorlige ulykker. Vi vil gerne være med i arbejdet og bidrage med viden, så vi får nedbragt antallet af ulykker, siger Lars William Wesch.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com