Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Modul-vejnettet vokser

Søgeord:

16. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

696 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bekendtgørelse om vejnettet for modulvogntog netop opdateret med 100 nye ruter.

 

Vejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog herhjemme. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.  

 

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende.  

 

Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning, blandt andet med punktopstillinger i bilag. Dette skal ses i modsætning til den tidligere bekendtgørelse, der indeholdt flere meget lange punktopstillinger under de paragraffer, der beskriver de tilladte veje og områder.

Forsøget med modulvogntog

Forsøget med modulvogntog blev indledt 28. oktober 2008. Siden er det vejnet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, blevet udvidet, og der er kommet flere knudepunkter. De over 60 knudepunkter er en fællesbetegnelse for erhvervsområder, transportcentre, havne, told- og godsregistreringscentre og regulære omkoblingspladser.

 

I forbindelse med revision af ordningen i 2009 (BEK nr. 798 af 24/08/2009) blev der indført en virksomhedsordning, og der indgår nu næsten 200 virksomhedsadresser i de tilladte vejstrækninger / områder. Virksomhedsordningen er en ordning, hvormed et virksomhedsområde og vejnettet frem til virksomheden, kan blive godkendt til kørsel med modulvogntog med samtykke fra vejmyndigheden og politiet.

Fakta om modulvogntog

Et modulvogntog er et vogntog på op til 25,25 meter, som er koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Modulvogntog må samlet veje op til 60 ton afhængigt af antal aksler.  

 

Kapaciteten af to modulvogntog svarer til kapaciteten af tre almindelige vogntog, hvilket mindsker antallet af lastbiltransporter. Modulvogntogsordningen har således til formål gennem færre transporter at øge trafiksikkerheden, forbedre miljøet og mindske trængslen, samt at forbedre produktiviteten for transporterhverve. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com