Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny kampagne: Ring 112 på motorvejen

Søgeord:

24. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

283 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Flere skal ringe 112, når de holder stille i kørebanerne, lyder det i ny kampagne.

 

Når en bil går i stå og holder stille i en af motorvejens vognbaner, er det en alvorlig situation, for det øger risikoen for følgeuheld. Nu skal en ny kampagne, ”Ring 112”, fra Vejdirektoratet og politiet sætte fokus på problemet og få flere trafikanter til at ringe 112, når de har et mindre uheld i en vognbane på motorvejen. Den nationale kampagne, der løber i tre måneder, er netop blevet lanceret.

 

At trafikanter skal ringe 112, hvis de havarerer på motorvejen, er en helt ny anbefaling, der kun gælder for uheld på motorvejen, hvor bilen holder stille i en af motorvejens vognbaner. Formålet med kampagnen er at øge både trafiksikkerheden og fremkommeligheden på motorvejene.

Transportminister Benny Engelbrecht siger:

 

- Et uheld på motorvejen er altid alvorligt, hvis man holder stille i en vognbane, og dét kræver hurtig hjælp. Det er vigtigt, at bilen kommer af vejen så hurtigt som muligt, så der ikke opstår følgeuheld. Det er sådan, vi skal til at tænke fremover, og derfor skal man ikke tøve med at ringe 112 for hjælp. Det er et spørgsmål om at få trafikken til at flyde sikkert og hurtigt, men det er altså også et spørgsmål om at redde menneskeliv, for det er farligt at opholde sig midt på en motorvej, siger ministeren.

 

Vicepolitiinspektør John Jensen, Rigspolitiets Nationale Beredskabsafdeling, siger:

 

- På motorvejene er der ofte meget trafik, og den høje hastighed, der køres med, gør, at det hurtigt kan gå gruelig galt, hvis en bil holder stille i en af motorvejens vognbaner, og der ikke er tale om kø. Vi skal have trafikanterne til at ringe 112, hvis de enten selv har en bil, som ikke vil køre længere, eller hvis de ser en medtrafikant, der holder stille i motorvejstrafikken og ikke er kommet ud i nødsporet, så vi hurtigt kan få den rette hjælp frem.

Den landsdækkende kampagne vil blandt andet være synlig på plakater, roll ups og bordmenuer på landets rastepladser, på billboards på landets ti største rastepladser, på online medier, i kommerciel radio og på de sociale medier.

 

Sådan gør man, hvis man strander i en vognbane på motorvejen:

  1. Tænd havariblink.
  2. Tag din gule vest på (hav den altid liggende inde i bilen - ikke i bagagerummet).
  3. Bring dig selv i sikkerhed med den største forsigtighed på den anden side af autoværnet. Nogle gange kan det være mere sikkert at blive i bilen, hvis du for eksempel holder stille i den midterste vognbane.
  4. Ring 112.
  5. Afvent hjælp.

 

”Ring 112”-kampagnen kan ses i perioden fra mandag den 17. januar til og med søndag den 17. april.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk