Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye bilafgifter vedtaget

Søgeord:

10. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

778 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny aftale skal løfte antallet af nul- og lavemissionsbiler.

 

Regeringen og dets støttepartier vedtog i går tirsdag en lov om ændring af registreringsafgiften for person- og varebiler.

 

Lovændringen er et led i den aftale som regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgik i december kaldet ”Aftale om grøn omstilling af vejtransporten”. Aftalen skal løfte antallet af nul- og lavemissionsbiler til 775.000 i 2030.

 

- Det er godt, at vi omsider har fået vished for, hvordan den fremtidige registreringsafgift vil se ud. Registreringsafgiften er høj i Danmark, og derfor er det helt afgørende at den indrettes med de rette grønne incitamenter, siger Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

 

Omlægningen af loven betyder blandt andet, at registreringsafgiften fremover baseres på bilens værdi og CO2-udledning, samt en ændring af satserne og skalaknækkene for person- og varebiler. Desuden indføres et bundfradrag for alle person- og varebiler, samtidig med at alle fradrag og tillæg for brændstofeffektivitet og sikkerhedsudstyr afskaffes. Afgifterne for varebiler, motorcykler, autocampere, veteranbiler m.v. konsekvensrettes, så de følger omlægningen for personbiler.

- Det er positivt, at den nye lov er langsigtet og rækker helt frem til 2030. Det gør, at bilindustrien bedre kan investere i den grønne omstilling i modsætning til tidligere, hvor man i Danmark har ændret bilbeskatningen for grønne nærmest hvert år, siger Mads Rørvig.

 

Loven har virkning fra 18. december 2020, hvor lovforslaget blev fremsat. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com