Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Øl-toget tilbage på skinner

Søgeord:

15. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1397 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DB Cargo indsætter nye type lommevogne med fire fastgørelsespunkter.

Trafikstyrelsen indførte forbud mod kørsel med de såkaldte lommevogne, efter den tragiske dødsulykke på Storebæltsbroen 2. januar, hvor otte togpassagerer på et IC4-tog mistede livet.

 

Her faldt en lastvognstrailer fra Carlsberg af den specielle godsbanevogn og ramte det modkørende passagertog under passage af Storebæltsbroens vestlige del – den såkaldte lavbro – i kraftig blæst.

 

Forbuddet mod kørsel med lommevogne blev udstedt, da en test som Statens Havarikommission udførte hos operatøren DB Cargo, viste, at et ikke var muligt at sikre sig, at lastvognstrailerens kongebolt er låst fast i skamlen på den type lommevogn.

 

Godsbaneoperatøren DB Cargo kunne i går mandag genoptage kørslen med lastvognstrailere. Det er muligt, fordi DB Cargo indsætter en anden type lommevogn, hvor lastvognstraileren er fastgjort fire steder.

Det skriver tv2.dk.

 

I sidste uge fik den svenske godsbaneoperatør Hector Rail tilladelse til at genoptage kørslen med lommevogne, fordi selskabet havde dokumenteret at deres procedurer sikrede, at lastvognstraileren var forsvarligt låst til godsbanevognen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk