Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Øresundsbroen lukker torsdag

Søgeord:

15. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

458 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Beredskabsøvelse lukker Øresundsbron i godt tre timer.

 

Den 17. marts i perioden kl. 19.45 til 23.00 vil Øresundsbron være lukket for al motorvejstrafik på grund af en beredskabsøvelse i Øresundstunnelen. Togene vil køre med et reduceret antal afgange i perioden.

 

Øresundsbro Konsortiet arbejder løbende sammen med myndigheder og togoperatører om at forbedre og udvikle beredskabs- og krisearbejdet omkring bro- og tunnelforbindelse over Øresund.

 

Som led i dette arbejde gennemføres der en beredskabsøvelse i Øresundstunnelen – på motorvejen og i et af jernbanetunnelrørene – om aftenen den 17. marts 2022.

 

- Scenariet er en større ulykke i tunnelen. Ud over personale fra beredskabstjenester, myndigheder, togoperatører og Øresundsbrokonsortiet vil øvelsen involvere omkring 40 statister fra både Danmark og Sverige, siger Ulla V. Eilersen, sikkerheds- og miljøchef på Øresundsbron.

Formålet med øvelsen er at afprøve koordineringen mellem de forskellige aktører på begge sider af Øresund for effektivt at kunne håndtere et uheld på forbindelsen. Det gælder for eksempel samarbejde på ledelsesniveau, organisering af ulykkessteder, varslingsrutiner og kommunikation via de danske og svenske radiosystemer SINE og RAKEL.

 

Hvert fjerde år gennemføres en fuldskala beredskabsøvelse på forbindelsen. I år er det sjette gang, en fuldskalaøvelse afholdes på Øresundsbron, siden åbningen i år 2000.

 

Kundeinformation

Vi beder vores kunder om allerede nu at være opmærksom på, at afviklingen af beredskabsøvelsen betyder, at vejtrafikken vil være helt lukket fra klokken 19.45-23.00, mens togene vil køre med et reduceret antal afgange i perioden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk