Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

OK mærker stigende efterspørgsel på HVO

Søgeord:

17. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

400 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Især bus- og renovation efterspørger biobrændstoffet HVO.

Energiselskabet OK har gennem de seneste år mærket en stigende efterspørgsel på biobrændstoffet HVO, som selskabet har haft i sortimentet gennem et par år til kunder med hjemmetank. 

 

Det sidste år har man kørt HVO ud fra egne lagre, og leverancerne øges fortsat

 

- Produktet har hjulpet vores kunder med at leve op til deres mål om CO2-fortrængning, og det er også et produkt, vi mærker specielt inden for bus og renovationsområdet, siger Henrik Dehn, markedschef på transportområdet i OK.

 

Ind til videre har OK primært leveret HVO til kunder og transportvirksomheder, der betjener den offentlige sektor, men også andre segmenter begynder at interessere sig for produktet. Han understreger, at HVO er et af de få brændstoffer, hvor man kan opnå yderligere CO2 fortrængning i forhold til eksempelvis diesel.

HVO har tekniske specifikationer, som betyder, at det kan iblandes fossilt diesel eller erstatte fossilt diesel 100 procent. Derfor kræver det heller ikke, at man skifter sin vognpark for at køre på HVO,” siger Henrik Dehn. Han understreger, at produktet samtidig er interessant, fordi det både har gode kuldeegenskaber og en høj ydeevne.

 

- Det er naturligvis vigtigt for os at følge udviklingen inden for fremtidens drivmidler og være leveringsdygtig, når kunderne efterspørger de nye brændselsformer. Overordnet er det vigtigt for os at understrege, at vi ikke kun ser i én retning i forhold til mulige produkter som tilsætning eller erstatning for det fossile brændstof. Vi ser potentiale i flere produkter, siger Henrik Dehn til slut.

Fakta om HVO

HVO betyder Hydrotreated Vegetable Oil og er en biologisk dieselolie med stort set de samme tekniske egenskaber som fossilt diesel

HVO kan blandes med fossilt diesel eller bruges 100 procent rent

 

HVO er fremstillet af affalds- og restprodukter samt vegetabilske olier. Bioolien bliver brintbehandlet/hydrogenereret, så det opnås en olie med egenskaber som fossilt diesel

 

HVO nedsætter CO2-emissionerne med op til 90 procent. Det nøjagtige tal afhænger af råvarer i den enkelte blanding

Gode kuldeegenskaber – ned til -22o C i vinterperioden

 

Høj ydeevne – cetantal på 75-95, som sikrer en effektiv forbrænding

Ingen yderligere vedligeholdelseskrav af køretøj ved brug af HVO

 

Gode opbevaringsegenskaber uden forringelse af kvalitet eller vandophobning

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk