Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politiet ransager Contrans

Søgeord:

6. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2092 gange

Læses i øjeblikket af:

0

KORREKTION: Transportvirksomheden Contrans i Kolding ransaget efter privat politianmeldelse.

 

Et angiveligt større antal politibetjente har mandag ransaget transportvirksomheden Contrans i Kolding. Ransagningen kommer efter en politianmeldelse af virksomheden tidligere i februrar i år.

 

Det skriver Fagbladet 3F.

 

Det fremgik i www.transporttidende.coms oprindelig referat fra af artiklen i Fagbladet 3F, at det var fagforbundet 3F, der har politianmeldt Contrans. Det er ikke korrekt.

 

Politianmeldelsen blev foretaget af den forhenværende lastvognschauffør Per Thygesen, der har 50 års erfaring i faget. Han er i dag hovedkraften bag facebookgruppen Transportmiljoe og foretog politianmeldelsen af Contrans i februar.

 

Transport Tidende beklager naturligvis fejlen.

 

Ifølge Fagbladet 3F er der mistanke om, at Contrans har overtrådt køre- og hviletidsreglerne, og reglerne for cabotagekørsel.

 

Det er Politiets Tungvognscenter Syd, der har genneført ransagningen.

Ifølge 3F har Contrans blandt andet aflønnet udenlandske chauffører med en timeløn på kun 25,- kroner. Nogen af chaufførerne skal angiveligt have levet i lastbilen i årevis under ringe forhold.

 

- Formålet med kontrollen og indsatsen er at afdække eventuelle overtrædelser af lovgivningen. Især lovgivning, der er særligt relevant for transportvirksomheder som for eksempel regler om kørehviletid, cabotageregler, skriver Sydøstjyllands Politi ifølge 3F.

 

Politiet oplyser, at efterforskningen og kontrollen sker med afsæt i Sydøstjyllands Politis efterforskning.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk