Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samskip skruer op for banegods gennem Danmark

Søgeord:

11. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

571 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Indhenter ny tilladelse fra de danske myndigheder.

 

Hollandske Samskip Multimodal har opnået en vigtig tilladelse til atter at opstarte trailertransport med jernbane gennem Danmark.

 

Godkendelsen fra de danske myndigheder har banet vejen for Samskip Multimodal og partneren Hector Rail til at genstarte trailertog gennem Danmark og forny en betydelig mulighed for rutetransport til grønnere intermodal transport.

 

Lanceringen fra den første uge i juni følger en tilladelse fra danske myndigheder til at øge antallet af trailere tilladt gennem Danmark med jernbane. Den nye tilladelse forventes at normalisere jernbanetransporttrafikken mellem Tyskland og Sverige efter en kort nedgang i volumener, der flyttes mellem Samskips jernbaneterminal i Duisburg og de nordeuropæiske markeder via Danmark.

 

- Vi er meget tilfredse med denne beslutning og med de danske myndigheders tillid til at give Samskip tilladelse til at øge vores jernbanetjenester gennem Danmark, siger Johan Grootkarzijn, leder af jernbanenetværk hos Samskip.

- At udvide vores aktivitet på denne bane skaber større service-modstandsdygtighed for ruten Tyskland-Norden. I modsætning til vejgodstransport undgår jernbanen chaufførforsinkelser og giver mulighed for fleksibilitet til at imødekomme et øget behov for at få transporteret gods på en bæredygtig måde med korte transittider, siger han.

 

De første tog med trailere afgik, efter at alle partnere implementerede ændrede procedurer for sikker trailertransport med jernbane efter kriterier fra danske myndigheder. Samskip vil bevare de nuværende omdirigeringsmuligheder, hvilket giver kunderne tid til at overveje at skifte alle relevante mængder tilbage til jernbane-setuppet via Danmark.

 

- Vi er glade og stolte over at være den første togoperatør, der genoptager togtransport af trailere gennem Danmark sammen med vores partner Samskip Multimodal, siger Anders Bellander, kommerciel direktør hos Hector Rail, og fortsætter:

- Det er af stor værdi for markedet og også for miljøet, at vi igen er i stand til at levere bæredygtig trailertransport med tog. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk