Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Schenker tester el-drevet Volvo-sættevognstrækker

Søgeord:

1. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

168 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Gode tidlige erfaringer fra Schenker test af Volvo FM Electric 6x2 Globetrotter i Norge.

 

Schenker i Norge har på forsøgsbasis indsat en el/batteridrevet Volvo-lastvogn i selskabets distributionsnetværk i Norge hen over sommeren. Der er tale om en Volvo FM Electric 6X2 sættevognstrækker, som kan blive næste skridt hen imod elektrificeringen af Schenkers lastvognsflåde i Norge.

 

Schenker har nemlig allerede et antal mindre el-drevne lastvogne i drift.

 

- Med Volvo FM Electric får vi testet et nødvendigt supplement til vores eksisterende el-lastbilflåde. Både industrien og kunderne efterspørger elektriske løsninger til større transportmængder over længere afstande. Med denne model kommer vi langt længere, skriver Schenker i en pressemeddelelse.

 

Den nye Volvo FM Electric er siden starten på sommeren været indsat med udgangspunkt fra Schenkers terminal ved Alnabru i Oslo. Testen foregår i tæt samarbejde med Volvo Trucks.

I løbet af testperioden er lastvognen indsat i daglig drift, hvor data fra driften og indsamlede erfaringer fra Schenkers egne chauffører og øvrige medarbejdere.

 

Den eldrevne lastbil har været indsat på en cirka 230 kilometer lang rute, hvor den har distribueret fragten og indsamlet returgods.

 

Ifølge en pressemeddelelse fra Schenker har der været positive tilbagemeldinger fra kunderne.

 

Udbygning af fossilfri vognpark

Schenker i Norges nuværende el-bilsflåde omfatter el-drevne varevogne og et antal mindre lastvogne (forvogne). I 2020 anskaffede Schenker i Norge en Volvo FL Electric, der i en vis grad har opfyldt behovet for større lasteevne. Men kombinationen af forholdsvis ringe lastevne og kort rækkevidde, har begrænset den grønne Schenker-vognparks fleksibilitet.

- Men der kræves både en øget rækkevidde og mere differentieret udvalg af udstyr, hvis transport- og logistikindustrien kan tilbyde et landsdækkende og bæredygtigt logistiknetværk.

 

 

I forbindelse med testen af Volvo FM Electric fortæller produktchef hos Volvo, Kjetil Bergflødt:

 

- Volvo har testet denne her type lastbil i utallige forskellige test over lang tid, blandt andet gennem to vintersæsoner. Nu starter Volvo serieproduktionen. Når vi nu også har en testbil ude hos Schenker og andre udvalgte kunder i Norge, giver det os mulighed for at indsamle tidlig og værdifuld feedback, når lastbilerne bliver indsat i praktisk brug, på forskellige ruter, typer trailere og vi får testet opladningen på den eksisterende ladeinfrastruktur.

Bergflødt tilføjer:

 

- Denne lastbil har også en vigtig funktion, fordi den er med til at give vores norske kunder tidlig førstehåndserfaring med, hvordan tungere el-lastbiler fra Volvo kan være med til at løse deres behov for emissionsfri transport, hvilke muligheder og begrænsninger der findes, og hvilke tilpasninger der kan være nødvendige for at udnytte en batterielektrisk lastbil optimalt i forhold til deres transportbehov.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk