Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor-levering fra Scania til hovedstaden

Søgeord:

8. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

541 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Skal levere op til 100 el-lastbiler til Storkøbenhavns fælleskommunale affaldsselskab Amager Ressourcecenter.

 

Scania vil levere mindst 78 fuldelektriske L-serie lastbiler, med option på yderligere 23 lastbiler, til Amager Ressourcecenter (ARC) til håndtering af husholdningsaffald i Storkøbenhavn. De første to elektriske Scania L-serie renovationslastbiler i den store ordre blev leveret allerede i december 2021.

 

Den kommende flåde af batteridrevne, fuldelektriske Scania, der ikke udleder udstødningsemissioner under kørslen, vil bidrage til forbedret luftkvalitet og reduceret støj for indbyggere i Hovedstadsregionen. Scanias L-serie er udrustet med førerhuse med ekstra lav indstigning, og de fleste vil desuden blive udrustet med Scania City Door, der er skræddersyet til bytrafik med hyppige ind- og udstigninger. Det vil også forbedre arbejdsforholdene for chauffører og medhjælpere takket være overlegen ergonomi og førerkomfort.

ARC’s ordre omfatter mindst 72 lastbiler med komprimatoraggregat til indsamling af husholdningsaffald med option på yderligere 19, seks lastbiler med fast kasse og lift med option på yderligere fire samt en lastbil med kroghejs til containerkørsel med option på yderligere en. Samtlige lastbiler vil være omfattet af vedligeholdelses- og reparationskontrakter på 8-10 år.

 

- Det var vigtigt for os, at lastbilerne har et højt sikkerhedsniveau og nye innovative sikkerhedsløsninger. Scania tilbød også omfattende træning og uddannelse inklusive standby-service i kombination med et stærkt servicenetværk, der sikrer høj uptime, siger Jacob Hartvig Simonsen, administrerende direktør for ARC.

 

- En yderligere grund til at vælge Scania var, at L-serien i passagersiden kan udrustes med Scania City Door i stil med en busdør, der er udformet med ét stort ubrudt glasareal i fuld højde. Glasdøren åbner indad og giver chaufføren et rigtig godt overblik over den omgivende trafik. Den tillader desuden hurtige og sikre ind- og udstigninger, tilføjer Per Fischer, der er ARC’s kontraktansvarlige for den store Scania-ordre.

CO2-reduktion ved affaldshåndtering og genbrug er en vigtig del af Københavns mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad senest i 2025. ARC’s ikoniske affalds- og energianlæg Amager Bakke er med sin tagterrasse med skiløjper og rekreativt område et symbol på byens bæredygtige ambitioner, og ARC sigter desuden mod, at det bliver verdens første CO2-neutrale affalds- og energianlæg.

 

- Scanias samarbejde med ARC er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder sammen med nuværende og potentielle kunder for at analysere deres drift samt identificere de køretøjsspecifikationer og driftstilpasninger, der er nødvendige for, at de kan skifte til elektriske lastbiler. Men det er ikke nok med et godt produkt. Et tæt samarbejde med kunden, for at forstå og løse de nye udfordringer elektrificering giver, er helt afgørende. Præcis som teamet i Danmark har gjort i dette tilfælde. siger Fredrik Allard, Head of E-mobility, Scania.

De første to fuldelektriske Scania L-serie renovationslastbiler blev leveret til ARC allerede i december 2021, og resten af ordren vil blive leveret løbende gennem hele 2022 og ind i første halvdel af 2023. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk