Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svært at sende dieselregningen videre

Søgeord:

8. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

745 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nu koster det 100.000 ekstra om måneden at tanke lastbilerne.

 

En smule af overskuddet fordufter ud af regnskabet hos Henrik Tofteng A/S hver gang en en af virksomhedens lastbiler tanker diesel. Virksomheden betaler nu 100.000 kroner mere om måneden for diesel end for et år siden.

 

Transportvirksomheder i hele landet døjer lige nu med de ekstremt høje brændstofpriser, og det er langt fra altid, at regningen kan sendes videre til kunderne.

 

Det skriver arbejdsgiverforeningen ATL i en artikel til medlemmerne.

 

Henrik Tofteng A/S har 42 lastbiler, som primært henter erhvervsaffald i hovedstadsområdet. For hver dag der går, bliver det dyrere at hælde diesel på bilerne.

 

- Vi mærker tydeligt de høje priser, og vi kører ikke engang ret langt. Det må være meget værre for de virksomheder, som kører lange ture, konstaterer adm. direktør Henrik Tofteng.

Diesel 33 procent dyrere

En opgørelse lavet af DI Energi viser, at prisen på diesel er steget med omkring 33 procent det seneste år. Alene siden årsskiftet er dieselprisen steget med omkring 15 procent. Opgørelsen er lavet 3. marts, og olieprisen er steget yderligere i de seneste dage på grund af krigen i Ukraine.

 

Udgiften til brændstof er en stor del af omkostningen ved lastbilstransport. Der er dog stor forskel på, hvor meget det påvirker den enkelte virksomhed.

 

- Vi får mange henvendelser fra vognmænd, som er bekymrede for udviklingen. Der er en skarp konkurrence inden for erhvervet, og de høje brændstofpriser kan være det, der maler sorte tal røde i regnskabet, siger Lars William Wesch, Lars William Wesch, Branchedirektør

Det er tilfældet for Henrik Tofteng A/S. Hvis brændstofpriserne fortsætter på det nuværende høje niveau, vil det koste virksomheden dyrt – og i værste fald fjerne overskuddet.

 

- Vi bliver nødt til at sætte prisen op og hente noget af udgiften hos kunderne. Men vi har nogle kunder på lange kontrakter, og der kan vi ikke gøre ret meget. Så det kommer til at koste os penge, siger Henrik Tofteng.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk