Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ti: Vejgods-vækst frem mod 2025

Søgeord:

19. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

363 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Opmuntrende fremtidsudsigter for gods på gummihjul.

 

Det europæiske vejgodsmarked vokser med 8,6 procent i 2021.

 

Det forudser i hvert fald transportanalyseselskabet Transport Intelligence (Ti) i sin seneste markedsanalyse.

 

I første halvår noterede markedet en vækst på 11,1 procent, og selvom væksten i første halvår var mod en stor nedgang i samme periode 2020, forventes det samlede 2021-marked at være 2,2 procent større i forhold til 2019.

 

Det internationale opsving i 2021 har været stærkere end det indenlandske, hvor det internationale marked forventes at vokse med 11,8 procent, mens det indenlandske vejfragtmarked forventes en mere afdæmpet vækst på 7,2 procent. Ifølge Ti skyldes dette den detail- og e-handelsdrevne karakter af opsvinget, som har stimuleret flere grænseoverskridende strømme af forbrugsvarer. Mange industrisektorer mærker stadig virkningerne af nedturen, og disse strømme har en tendens til at være mere indenlandske, hvilket dæmper markedsvæksten.

Vækst frem mod 2025

Styrken og tempoet i det post-pandemiske økonomiske opsving siden tredje kvartal 2020 tyder på, at det tager fart på det europæiske vejfragtmarked over en femårig prognoseperiode frem til 2025. Det samlede marked forventes at vokse med 4,4 procent CAGR (annualiseret flerårig vækstrate) i perioden frem til 2025, drevet af stærkere detailsalg og øget produktionsniveau.

 

Michael Clover, leder af Ti’s Commercial Development:

 

- Væksten i detail- og e-handel er styrket markant i første halvår af 2021, hvilket giver næring til opsvinget for vejfragt, men udbudsbegrænsninger i fremstillingssektoren har været en hæmsko for den samlede vækst. I løbet af prognoseperioden forventer vi en fortsat stærk efterspørgsel fra detailsektoren, og efterhånden som vi bevæger os i de sidste år af prognoseperioden, forventer vi at se forsyningskædens udfordringer inden for fremstilling og konstruktion afvikle for at muliggøre stærkere vækst. /anga.

Kilde: Ti Insight.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk