Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TI: Vejtransport i dynamisk forandring

Søgeord:

26. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

321 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Markedet søger i teknologien som svar på forsyningskæde-udfordringer, lyder det.

 

Ifølge det britiske transportbureau Transport Intelligences (TI) seneste rapport ’European Road Freight Transport 2021’ vises der et europæisk vejgodstransportmarked, der kommer sig godt efter pandemien, men som også kæmper med nogle alvorlige markedsdysfunktioner forårsaget af forsyningskædeforstyrrelser efter Covid-19, mangel på arbejdskraft og brexit. I mellemtiden fortsætter hurtige ændringer med at transformere markedet, efterhånden som digitaliseringen tager fart blandt markedslederne, lyder det.

 

Ifølge rapporten vil det europæiske vejgodsmarked vokse med 4,7 procent i 2021, men TI’s data fremviser, at markedet stadig vil være 1,5 procent mindre, end det var i 2019. Genopretningen frem til 2025 er mere positiv, da TI-data viser, at regionens marked vil være 10,1 procent større i 2025 sammenlignet med 2019. Væksten i FTL-markedet (Full-Truck-Load) overgår LTL-væksten (Less-Than-Truck-Load) gennem pandemien, men LTL står stadig til at tegne sig for rekordhøje 71,3 procent af det samlede europæiske vejfragtmarked i 2025. Økonomiske stimulanser og pengepolitik i hele Europa driver inflationen, og mangel på arbejdsmarkedet øger omkostningerne til vejfragt. Endelig fortsætter chaufførmanglen med at være et akut problem på det britiske marked, hvilket fører til en vis dysfunktion.

Michael Clover, TI’s chef for kommerciel udvikling:

 

- Det europæiske vejfragtmarked gennemgår en periode med dynamisk forandring, når vi ser frem mod 2022. Markedet kæmper for at reagere på udfordringerne fra pandemien, og det har en negativ effekt, mens det håndterer den store begrænsning af chaufførmangel og forstyrrelser i upstream forsyningskæden. Som altid søger markedslederne efter teknologi og innovation som hjælp til at afhjælpe udfordringerne ved at operere under store kapacitetsbegrænsninger ved at øge effektiviteten af daglige operationer og bevægelser på tværs af grænser, da der forventes nye kontroller for handel mellem EU og Storbritannien fra 1. januar 2022, siger han. /anga.

 

Kilde: Transport Intelligence.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke