Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Seks dræbt i togulykke på Storebæltsbroen

Søgeord:

2. januar 2019  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1896 gange

Læses i øjeblikket af:

0

OPDATERET kl. 12.38: Passagertog ramt af dele af taget fra godstogvogn - Storebæltsbroen åbnet for vejtrafik i begge retninger

Fyens Politi oplyser nu, at Storebæltsbroen er åben for vejtrafik i begge retninger. Det er uvist, hvornår jernbanetrafikken kan genoptages.

 

Tidligere meldinger om, at der var otte lettere tilskadekomne efter togulykke på Storebæltsbroen viser sig ulykkeligvis, at være meget værre. Ifølge TV2 er der seks dræbte på passagertoget, der var på vej fra København mod Fyn. Fyens Politi har bekræftet, der der dræbt seks personer ved ulykken, og yderligere 16 er tilskadekomne. Ingen af de tilskadekomne meldes i livsfare. 14 tilskadekomne har angiveligt kun lettere skader, men to har moderate skader.

 

Der var 131 personer på lyntoget, da ulykken skete. Heraf var 2-3 DSB Personale.

 

Der var  ifølge dagspressen dele af taget fra en lastvognstrailer på en godsbanevogn, der ramte et IC4-tog omkring kl. 07.30 under passage af Storebæltsbroens vestlige del.

 

Delene fra godstogvognen er antageligt ”blæst af" under den kraftige storm.

 

Der var et godstog fra DB Cargo, der kørte med Carlsberg-lastvognstrailere. Fotos viser store skader på mere eller mindre alle lastvognstrailere på godstoget.

 

Der er ingen oplysninger om, hvornår banetrafikken genoptages.

Kiggekø frabedes

Fyns Politi oplyser, at der er på nuværende tidspunkt konstateret 6 omkomne og 16 sårede fra ulykken på Storebæltsbroen. Ulykken skete kort før kl. 07.35 onsdag morgen.

 

Politi og redning arbejder fortsat på stedet.

 

Der er åbent for biltrafik i østlig retning. Der er nedsat hastighed. Nu hvor der er åbnet for trafikken igen i den ene retning, opfordrer vi bilisterne til at respektere den alvorlige ulykke og til lade være med at tage billeder eller at køre langsomt forbi ulykkesstedet.

 

Pårørende kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk