Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trafikken stiger efter gradvis genåbning

Søgeord:

29. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

429 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Godstransporten har været omtrent uændret under coronakrisen.

 

Trafikken stiger i takt med samfundets gradvise genåbning.

 

Det viser tal fra Vejdirektoratet.

 

Selv om trafikken på de store veje stadig ligger markant under sit normale niveau, så er den steget støt, siden regeringen varslede en gradvis genåbning af samfundet, og tirsdag i sidste uge blev der registreret det højeste trafikniveau på statsvejene i halvanden måned.

 

- Når vi nu langsomt begynder at åbne samfundet igen, vil det naturligt også medføre flere biler på vejene. Jeg er derfor ikke overrasket over, at trafikken igen stiger på statsvejene. Den stigende biltrafik kan være et signal om, at de, som er nødt til at komme tilbage på arbejde, har fundet alternativer til den kollektive transport, og i det omfang, det er tilfældet, vil jeg gerne takke danskerne for at vise dette hensyn. Det giver mig dog samtidig anledning til at gentage regeringens opfordring om, at virksomheder, som har mange ansatte, der bruger den kollektive transport, arbejder på at lade deres ansatte møde på forskellige tidspunkter, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Tallene viser, at det hovedsageligt er privatbilismen, der er i stigning. Hvor den for nogle uger siden lå mere end 45 procent under sædvanligt niveau, så var der i tirsdags 28 procent færre privatbiler på vejene end på en normal tirsdag.

 

Det viser Vejdirektoratets nyeste tal for trafikken herhjemme.

 

- Ikke siden den 12. marts – som var dagen efter regeringens såkaldte nedlukning af samfundet – har vi kunnet registrere så stor aktivitet på det overordnede vejnet, siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet og fortsætter:

 

- Vi er stadig på et lavt niveau i forhold til normale forhold. Men tallene viser tydeligt, at samfundet langsomt bevæger sig tilbage mod en eller anden form for normaltilstand. Flere og flere private arbejdspladser og offentlige institutioner bliver genåbnet i denne tid, og det ses også ude på vejene.

Samtidig ligger både varebilstransporten og de store lastbiltransporter på det sædvanlige niveau – og visse dage endda en lille smule over.

 

- De store godstransporter har hele tiden været til stede på vejene i stort set uændret niveau. Det er dem, der har transporteret varer, gods og tjenesteydelser på tværs af landet under coronakrisen, siger Kasper Rosenstand. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk