Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tungvognskontrol med store bøder

Søgeord:

6. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

502 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Store bøder for snyd med miljøbegrænsende udstyr.

 

I dagene fra mandag den 28. januar til onsdag den 30. januar 2019, afholdt Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i samarbejde med landets tre tungvognscentre en målrettet kontrol rettet mod Miljø og Takograf manipulationi området omkring Rødbyhavn.

 

Ved den tre dage lange kontrol, som var rettet mod snyd med miljøbegrænsende udstyr og udstyr, der anvendes til at manipulere takografer, blev 122 tunge køretøjer bragt til standsning og kontrolleret. To køretøjer havde manipuleret med takografen, således denne ikke registrerede kø-retid, hvorved de kunne køre uafbrudt uden pauser. To køretøjer havde manipuleret med takogra-fens registreringer, således data fra takografen ikke var valide. Det ene af disse køretøjer havde ligeledes fået foretaget indgreb i køretøjets miljøbegrænsede udstyr, der bevirkede at køretøjet udledte flere Nox partikler end det tilladte, og dermed forurenede luften betydeligt.

- Manipulation med takografer i tunge køretøjer udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden, kon-kurrencen mellem transportaktører og ikke mindst for chaufførernes arbejdsvilkår. En chauffør kan ved at manipulere takografen få mulighed for at forlænge den tilladte køretid, hvilket udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden. Det er derfor af stor betydning, at disse aktører, der an-vender denne form for snyd idømmes strenge straffe i form af frakendelse af kørekort og meget store bøder, udtaler Konsulent Peter Steen Clausen fra Rigspolitiets Nationale Færdsels Center”

 

Ved kontrollen blev der ligeledes registreret overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, reglerne om indretning og udstyr m.v. Samlet set blev der på de tre dage udskrevet bøder til chauffører og virksomheder på mere end 100.000 kr. og beslaglagt et køretøj på grund af manglende sikker-hedsstillelse for den udskrevne bøde.

Rigspolitiet og landets tungvognscentre fortsætter løbende i 2019 med kontroller rettet mod tunge køretøjer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk