Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tvillingebroer ved Herning skal have nye fuger

Søgeord:

7. oktober 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

258 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Broarbejder ved  Fjederholt Å og Holtum Å vil skabe køer på motorvejen ved Herning.

 

Motorvejsbroerne over Fjederholt Å og Holtum Å på Midtjyske Motorvej er i dårlig stand og trænger til at blive udskiftet. Der vil derfor blive udført vejarbejde på strækningen fra søndag den 16. oktober og frem til torsdag den 8. december.

 

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

 

 

I næste uge tager Vejdirektoratet hul på arbejdet med at udskifte dilatationsfuger på en række motorvejsbroer mellem Herning og Brande.

 

Der er tale om de to tvillingebroer – i alt fire broer – over Fjederholt Å og Holtum Å på Midtjyske Motorvej, hvor fugekonstruktionen er ødelagt og trænger til at blive udskiftet.

 

Fugerne er en vigtig del af brodækket, da de sørger for, at broen kan bevæge sig, når der er temperatursvingninger. Dilatationsfuger sørger for, at brodækket kan udvide sig om sommeren og trække sig sammen om vinteren.

 

Broerne over Holtum Å: Arbejdet begynder søndag den 16. oktober og forventes afsluttet torsdag den 10. november.

 

Broerne over Fjederholt Å: Arbejdet begynder torsdag den 10. november og forventes afsluttet torsdag den 8. december

Sådan foregår arbejdet

På begge tvillingebroer bliver arbejdet delt op i to etaper. I første etape bliver vognbane et og nødspor afspærret, mens anden etape medfører, at vognbane to og midterrabat bliver afspærret.

 

Der vil være ét farbart spor i hver retning i hele udførelsesperioden, og der vil være en hastighedsbegrænsning på 50 km/t i hele vejarbejdsperioden. Det sker af hensyn til sikkerheden for både trafikanter og vejarbejdere.

 

Information til trafikanterne

Der kan, mens renoveringsarbejdet står på, forekomme kø på travle tidspunkter af dagen og særligt i morgen- og eftermiddagstimerne.

 

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

 

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk