Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

24 rederier går efter kvinderne

Søgeord:

9. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

266 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stor tilslutning til indsats for flere kvinder i Det Blå Danmark.

 

 

 

Danske Rederier har nået første mål i indsatsen for at øge fokus på rekruttering af flere kvinder til shippingvirksomhederne. 24 rederier har allerede tilsluttet sig ’Charter for flere kvinder i shipping’, og flere er på vej.

 

Siden Danske Rederier præsenterede sit ’Charter for flere kvinder i shipping’ i januar, har tilslutningen fra rederierne været stor.

 

Ved at underskrive charteret skal virksomhederne blandt andet opstille mål for andelen af kvinder i virksomheden og udpege et medlem af topledelsen til at være ansvarlig for indsatsen. Og blækket har dårligt nået at tørre på den ene underskrift, inden et nyt rederi har skrevet under.

 

Således har 24 rederier tilsluttet sig indsatsen for at øge fokus på rekruttering af kvinder, og underskriverne repræsenterer mere end 75 procent af de ansatte hos medlemsvirksomhederne.

Dermed er første delmål for Danske Rederier nået, blot halvanden måned efter charteret blev lanceret.

 

- Det er gået virkelig stærkt, og opbakningen fra rederierne har været overvældende. Vi har været for dårlige til at have fokus på kvinderne, men vi har i den grad brug for dem, og derfor gør vi nu sammen noget ved det, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Langt til 75 procent

Det andet mål for indsatsen er, at 75 procent af medlemsvirksomhederne skal have underskrevet charteret inden 2021. Der er stadig et stykke vej. De 24 rederier svarer til 26 procent af medlemmerne.

 

- Jeg tror på, at vi når vores mål. Vi mangler arbejdskraft, og det er helt oplagt, at vi justerer kursen og styrer mod kvinderne. For os er det en kamp om kvinderne, mere end det er en kamp for kvinderne. For de kvindelige kandidater er nøjagtig ligeså kvalificerede som de mandlige, siger Anne H. Steffensen.

Søndag den 8. marts deltager Danske Rederier i Kvindernes Internationale Kampdag til et arrangement, som Kvinfo holder på Vega i København.

 

Læs også Danske Rederiers 10 anbefalinger til flere kvinder i shipping her

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk